Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkında Konuştu: Mevzuat Çağrısı!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, kripto paraların düzenlenmesine yardımcı olacak bir mevzuat çağrısında bulundu. 

CFTC Başkanı Rostin Behnam’dan kripto para piyasasına dair dikkat çeken açıklamalar geldi. Rostin Behnam 14 Ağustos tarihinde katıldığı bir podcast yayınında, kripto para endüstri için düzenleyici çerçevenin gerekli olduğunu vurguladı ve mevzuat çağrısı yaptı.

Söz konusu mevzuatın, senatonun yasa tasarısını onaylaması ve kanun hükmüne taşıması ile mümkün kılınacağını belirten başkan, düzenleyici netlik sağlanırsa kripto para sektörüne yönelik kurumsal talebin artabileceğini dile getirdi.

Piyasa bir tür düzenleyici çerçeve istiyor gibi görünüyor. Net bir düzenleyici çerçeve olması halinde kurumsal talebin muhtemelen artacağını tahmin edebilirsiniz. Perakende katılımı göz önüne alarak benden önceki on yıl boyunca uygulama geçmişimizi düşünüyorum. Ve bence bu, bir şeyler yapılması gerektiğinin oldukça açık bir kanıtı.

ABD kongresi temmuz ayının sonunda kripto piyasalarına yönelik düzenleyici yaklaşımını önemli ölçüde değiştirecek “21. Yüzyıl İçin Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası” isimli tasarıyı 35-15 gibi bir oy oranıyla kabul etmişti. Fakat yasa tasarısının yürürlüğe girerek yasalaşması için Senato, Temsilciler Meclisi ve Başkan Biden’ın onayından geçmesi gerekiyor.

Bununla birlikte kripto paraların emtia mı menkul kıymet mi olduğuna dair ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan çelişkileri gündeme taşıyan Behnam, her iki kurumun da kriptoyu düzenlemek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Kripto paraların %70’i emtia

Kripto paraların büyük çoğunluğunun emtia olduğunu ısrarla ve birçok kez dile getiren Behnam, podcast yayınında da kripto paraların %70’inin emtia olduğunu dile getirdi. Bu noktada uygulanabilecek en makul çözümün emtia tokenlarının etrafındaki belirsizliği ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

CFTC başkanı, herkesi birlikte çalışmaya davet ederken aksi durumunda kripto para sektöründe krizlerin yaşanmaya devam edeceğini ve yatırımcıların bu noktada ciddi zararlar edebileceğini savundu:

Kongre üyelerinden gelen sorular, duruşmalar ve işaretlemeler beni cesaretlendiriyor. Bunlardan bir ya da ikisi geçen hafta gerçekleşti ve bence toplu olarak bir şeyler yapmazsak, bu krizleri yaşamaya devam edeceğimizin net bir şekilde farkına varıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!