Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valkyrie’den SEC’e Bitcoin Sonrası Ethereum ETF’i İçin Başvuru!

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) vadeli Ethereum ETF’i başvurusunda bulundu.

Halihazırda bir spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu bulunan Valkyrie Investments’tan bir başvuru daha geldi. Valkyrei 16 Ağustos tarihinde SEC’ye “Valkyrie Ethereum Strategy ETF” adında bir vadeli Ethereum ETF’i başvurusu gönderdi. Fonun doğrudan Ethereum yatırımı yapmayacağı vurgulandı.

ETF verilen bilgilere göre vadeli Ethereum kontratları alarak fiyat değişiminden yararlanmaya çalışacak. ETF’in yatırım kapsamında devlet tahvilleri, nakit, para piyasası fonları ve kurumsal borçlanma senetleri gibi yüksek kaliteli menkul kıymetlere yatırım yapabileceği de söylendi.

ETF’in bunun yanı sıra aylık Ethereum kontratı alımı ise 8 bin ile sınırlı olacak. Valkyrie bunun Chicago Mercantile Exchange (CME) tarafından belirlenen pozisyon limitleri ile uyumlu olduğunu söyledi.

Fonun ayrıca yüksek derecede risk barındırdığı ve katılımcıların tüm varlıklarını kaybetme riskini göz önünde bulundurması gerektiği de başvuru metninde yer aldı.

Valkyrie 4 Ağustos tarihinde SEC’ye yaptığı bir başvuruda, Bitcoin Strategy ETF’ini Bitcoin ve Ethereum Strategy ETF olarak değiştirmeyi talep etmişti. Kripto varlık yönetim şirketi ayrıca spot Bitcoin ETF başvurusu hareketinin katılımcılarından biri olarak da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!