Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ethereum ETF Hamlesi Daha Geldi: Valkyrie’dan Mevcut Fonu Değiştirme Başvurusu!

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie Investments, Bitcoin (BTC) Strategy ETF (borsa yatırım fonu) adlı fonuna, Ethereum (ETH) ekleyerek güncellemek için başvuruda bulundu.

Valkyrie Investments son dönemin dikkat çeken ETF yarışında rakiplerini takip etti. Bloomberg ETF Analisti Eric Balchunas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Valkyrie’nin 4 Ağustos günü yaptığı bir başvuru ile halihazırdaki Bitcoin Strategy ETF’ini, Bitcoin ve Ethereum ETF’i olarak dönüştürmek için harekete geçtiğini aktardı.

Valkyrie, yenilenen bu ETF’in 3 Ekim 2023’te hem Bitcoin hem de Ethereum formatına dönüşeceğini belirtirken zamanlamaları dikkat çekti. Şirketin belirlediği bu tarih, diğer 13 başvuru sahibinin planlanan lansmanından iki hafta önceye denk gelecek. Görünen o ki milyar dolarlık yatırım şirketleri 2023 yılının üçüncü çeyreğinde kripto para piyasasına dahil olmak için birbirleriyle yarışacak.

Milyar dolarlık varlık yönetim şirketleri ProShares ve Bitwise’dan dün benzer bir hamle gelmişti. Şirketler aynı anda hem Bitcoin hem de Ethereum fiyatını takip eden 3 ETF başvurusu iletilmişti. Yapılan son başvurularla beraber toplam Ethereum ETF başvuru sayısı da 14’e çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!