Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee’den Temmuz Ayı İçin Çılgın Bitcoin Tahmini

Fundstrat Global Advisors‘ın kurucu ortaklarından olan ve Wall Street’te Bitcoin ile ilgilenen tek strateji uzmanı olan Tom Lee, Bloomberg’e yaptığı açıklamasında Bitcoin’in Temmuz ayında eski rekorunu kırmasını beklediğini söyledi. Her ne kadar Bitcoin geçtiğimiz 18 Aralık’ta en yüksek noktasını gördükten sonra 6 Şubat’a kadar olan süreçte %70 gibi sert bir düşüş yaşasa da son zamanlarda kendini toparlamaya başladı.

Lee Aralık ayında yaşanan çılgın Bitcoin yükselişi sırasında da temkinli olunması konusunda uyarmıştı. Şimdilerde Bitcoin 10,000$‘dan işlem görmekte ve daha öncedende yaşamış olduğu gibi yükselişinden sonraki düşüşüyle “V” şeklinde bir grafik çizmekte.

Toparlandıktan Sonra Yükseliş Başlıyor

Lee Bitcoin’in yükseliş dönemlerinin gerileme dönemlerine göre 1.7 kat daha uzun sürdüğünü öne sürüyor. Bu şekilde ele alındığında Bitcoin son düşüsünden sonra toparlanabilmesi için 85 güne ihtiyacı olacak çünkü gerileme dönemi 50 gün sürmüştü. Eğer Lee’nin yapmış olduğu bu analiz doğruysa Bitcoin bu yılın ortalarında yeni rekorlar kırıyor olacak.

Lee, yatırımcıların geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’e olan ilgilerinin tekrardan arttığını belirterek, yatırımcıların inatçılığına dikkat çekiyor.

Lee, %70‘lik düşüşün çok ciddi bir düşüş olduğunu belirtti fakat böyle bir düşüşten sonra yükselişin takip ettiği olayları örnek gösterdi. Geçtiğimiz Kasım ayının ilk haftasında yaşanan Bitcoin fiyatlarındaki şaşırtıcı yükselişten sonra Kasım ayının sonlarında Lee yatırımcıları temkinli olmaları konusunda uyarmıştı.

Bitcoin tarihinde ilk kez rekor kırdığı haftasında 7,500$ sınırlarını zorlamıştı. Bitcoin o zamanlarda o haftada %25, ayda %75, yılda ise %700‘den daha fazla bir büyüme göstermiş olmuştu.

Aralık ayının sonlarında fiyatlarda düşüş başladığı zamanlara Lee daha önceden 2018 ortalarında 11,500$ olarak belirlediği Bitcoin hedefini 20,000$ olarak değiştirmişti.

Yükseliş Yeni Cüzdanlar Tarafından Yaratılıyor

Lee yükselişlere sebep olarak yeni Bitcoin cüzdanlarının büyümesini gösterdi. Ve Fundsrat’ın Bitcoin’in fiyatı düşmekte olduğu zamanlarda Bitcoin aldığını söyledi.

Fundstrat özel olarak çıkardığı IP Bitcoin cüzdanı sayısının 2018 ortalarına kadar %50 artmasını, kullanıcı aktivitesinin de geçtiğimiz Aralık ayına kıyasla %10 artmasını beklediklerini belirtti. Lee ise geçtiğimiz Kasım ayından beri 2018‘in ortaları ile ilgili öngörülerini bu zamana kadar iki kez yükseltti. İlk tahmini olan 6,000$‘ı Ağustos ayında yapmıştı. Ve bu tahminini ilk olarak 6,000$‘dan 11,500$‘a çıkarmıştı.

Lee 11,000$‘ın Bitcoin için destek fiyatlarından biri olmakta olduğunu söyledi. Daha düşük destek fiyatlarının ise 10,131$, 7,918$, ve yaklaşık 7,000$ olabileceğini ekledi.

2022 yılı için yapmış olduğu ve Bitcoin Investmen Trust (GBTC)’nin borsa dışı fiyatlarının 1,300$‘dan 2,200$‘a çıkmasına dayandırdığı 25,000$‘lık Bitcoin fiyatı tahminini ise korudu. GBTC’nin fiyatı 2017 yılında %1,500‘den fazla artarak 1,900$ seviyesine gelmişti.

Lee, Fundstrat’ın açılmasına yardım etmeden önce 2007 ile 2014 yılları arasında J.P. Morgan Chase‘de baş hisse strateji uzmanı olarak görev yapmaktaydı. Daha sonrasında ise geçtiğimiz Temmuz ayında Bitcoin fiyatları üzerine yoğunlaşan ve yaygın olarak takip edilen ilk piyasa strateji uzmanı olmuştu. Şimdi ise Fundstrat’ın yönetim ortaklığının yanısıra araştırma bölümüne öncülük ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment