Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Halk Partisi Blockchain Kullanan Şirketler İçin Yeni Bir Tasarı Hazırlıyor

İspanyol Halk Partisi, Blockchain teknolojisi kullanan şirketlere vergi muafiyeti sağlayacak yeni bir yasa tasarısını gözden geçirmekte olduğunu geçtiğimiz gün (15 Şubat) Bloomberg’e açıkladı.

Yasayı tasarlamakta olan meclis üyesi Teodoro García Egea yaptığı açıklamada yasa tasarısının bu sene içerisinde hazır olabileceğini belirtti. García Egea ayrıca Blockchain tabanlı şirketlerin İspanya‘ya getirilmesi ile ekonomiden tıp alanına, diğer tüm endüstrilerde gelişme sağlanacağına inandığını ekledi.

García Egea Twitter‘ında 2 Aralık 2017’de sabitlediği bir tweetinde Blockchain’in pozitif yararlarından bahsetmekte ve bu makalede Blockchain’i “Notary of the Internet (İnternetin Noteri)” diye adlandırmakta.

García Egea, ilerleyen dönemde Inıtial Coin Offerings (ICO)’lar için de cezbedici bazı yasalar üzerinde çalışmalarının mümkün olduğunu da belirtmekte ve eklemekte:

“ICO’lara yatırım yapmak için Avrupa’nın en güvenli yapısını oluşturmak istiyoruz.”

Avrupa Birliği Ne Düşünüyor

İspanya’nın başbakanı Mariano Rajoy tarafından yönetilen Halk Partisi tasarlamakta oldukları bu vergi iadesi yasasına küçük çaplı 3 boyutlu baskı yapan şirketleri veya büyük veri şirketlerini dahil edebilir. García Egea, aynı zamanda bu yasa tasarısının kripto yatırımlarının, düzenleyicilere bildirilmesi için asgari bir sınır da içerebileceğini ekledi.

Bloomberg, İspanya menkul kıymetler piyasası düzenleyicilerinin kripto yatırımcılarını koruma amaçlı düzenlemeler üzerinde çalışmakta olduğunu bildirdi.

Avrupa Birliğindeki düzenleyiciler ise ICO’lara ve kripto yatırımlarına karşı, en azından bir bütün olarak, pek sıcak kanlı yaklaşmamaktalar. Geçtiğimiz günlerde (12 Şubat) düzenleyici bir AB kurumu bir uyarı yayımlayarak kripto yatırımının “oldukça riskli” olduğunu ve bir “fiyat balonu” özellikleri gösterdiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment