Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Şirketleri Kripto Stoklarını Farklılaştırdı, Artık BTC Odaklı Değiller

Bir teknolojisi servis şirketi olan Citrix‘in resmi blogunda, İngiliz işletmelerinin %50‘sinin kripto para birimi stokladığı, ancak sadece %7‘sinin Bitcoin‘e yatırım yaptığını gösteren bir anket sonucu yayınlandı.

Ankete Kimler Katıldı ?

Yapılan anketin başındakiler, 250 ya da daha fazla çalışanı bulunan 750 İngiliz IT (Bilgi Teknolojisi) şirketini inceledi. Ankete katılan işletmeler ortalama 24 BTC‘ye sahip olduklarını bildirdiler. Bu miktar, anketin yapıldığı zamandaki piyasaya göre yaklaşık olarak 230.000 $‘a denk geliyor.

Katılımcıların Sahip Oldukları Koinler Hangileri ?

Ankete katılan işletmelerin %93’ü, kripto para yatırımlarını Bitcoin’den farklı bir kripto paraya yaptıklarını bildirdi. Ayrı ayrı bir şekilde incelendiğinde işletmelerin %53’ü Litecoin’e (LTC), %43’ü Ethereum’a (ETH), %33’ü Ripple’a(XRP) ve %29’u Dash’e (DASH) sahip.

Citrix, Bitcoin‘in fiyatının 20.000 $‘a yükseldikten sonra 7.000 $ altına inmesinden sonra incelenen bazı işletmelerin fiyat yükselişinde BTC‘yi satarak tatmin edici bir kazanç sağladığını bildirdi. BTC son zamanlarda kademeli olarak yükseliş yaşarken ankete göre, BTC sahibi olan işletmelerin %38‘i satış yapmak istiyor. %5‘in ise yakın bir gelecekte BTC satma gibi bir planları henüz bulunmuyor.

Neden Kripto Para Birimleri Satın Almaya Karar Verdiler ?

Citrix, anket yaptıkları işletmelerin yalnızca %4’ünün olası bir fidye saldırısı için hazırlık olarak Bitcoin‘i satın aldığını söylüyor. Wannacry, bu yıl en çok hasar veren fidye saldırılarından biri olarak İngiltere’nin Ulusal Sağlık Hizmetini hedef almıştı.

Ankete katılan işletmelerin %40’ı, tedarikçilerine ödeme yapma amacıyla kripto para kullanacağını söyledi. %32’si çalışanlara ödeme yapmak için kullanacak. %27’si ise akıllı sözleşmeler ve Blockchain teknolojisi ile birlikte kripto para kullanacağını söyledi. Bir diğer %27’lik kesim, yatırım ve eğitim amacıyla kripto para kullanacaklarını söylerken %17’lik bir kesim, kripto paraları araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde kullanacağını söyledi.

Kripto Para Birimlerinin Saklanmasına İlişkin Güvenlik Önlemleri ve Riskleri Neler ?

Ankete katılan kripto para sahibi işletmelerin %64‘ü BTC‘nin yükselen fiyatının siber suçluları BTC varlıklarına saldırmak için etkilediğine inanıyor. %18‘i ise işletmelerin içeriden hırsızlığa maruz kalma riskine sahip olmasından korkuyor.

Ankete göre kripto para sahibi işletmelerin çoğu siber güvenliği ciddiye alıyor. Yalnızca %5’i kripto varlıklarını korumak için herhangi bir önlem almadıklarını bildirdi. Yedekleme prosedürleri %52’lik bir kesim tarafından yapılırken soğuk ve çevrimdışı depolamaya sahip %36’lık bir kesim bulunuyor. Ayrıca bunların yanında çoklu cüzdanlar kullanan %36, özel bilgisayarlar kullanan %35 ve ikili kontrol sistemine sahip %22’lik bir kesim mevcut.

Söz Konusu Bu Şirketlerin Gelecek Planları Nedir ?

Yakın zamandaki değişken kripto para piyasasını göz önünde bulundurarak %35’i kripto piyasasının çökebileceğini düşünüyor. %34’ü oynaklığın stoklarına daha fazla kripto para eklemelerini engellediğini söylüyor. %18’lik bir kesim, fiat için istedikleri zaman kripto paralarını çeviremeyecekleri konusunda korkuya sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment