Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum Topluluk Fonu’ndan Fazlasıyla Ümitli

Ethereum’un en büyük pay sahipleri, dünyanın ikinci büyük blok zincirinde yer alan projeler için bir fon yaratmak için bir araya geliyorlar.

Ethereum Topluluk Fonu (ECF) olarak adlandırılan oluşum Cosmos, Golem, Global Blockchain Labs, Maker, OmiseGo, Raiden ve Tendermint‘in ortak çalışmasının bir sonucu. Bu projeler genellikle etüt projelerin sunulduğu Blockchain hizmetlerinden oluşuyor.

Ayrıca, seçilen çeşitli projeler için “kalıcı bir maddi yardım” görevi görecek bir hibe programı şeklinde projeleri destekleyecek.

Bununla birlikte Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin‘in CoinDesk‘e gönderdiği bir e-postada danışman olduğunu doğruladığı gelen haberler arasında.

Buterin yaptığı açıklamada “Ethereum son birkaç yıl içinde beklentilerimin ötesine geçti, ancak henüz iş bitmedi.” dedi.

Sözlerine devam ederek şunları söyledi :

” Hype ile birlikte bir değer sunmak 2018’deki gerçek güçlerin uyandırılmasını sağlayacak. Ekosistemin gelişimini organize etmeye yardım eden ECF gibi çabalarla bunu mümkün kılmaya çalışacağız. “

Konuya derinlemesine inecek olursak, Ethereum Blockchain‘i ve çevresindeki ekosistemi güçlendirmeye yönelik tek proje ECF değil.

Platformun gelişimini denetleyen kar amacı gütmeyen Ethereum Vakfı, Ocak ayında ölçekleme çözümleri uygulamak için geliştiricilere teşvik sağlayacak iki ödenek programı açıkladı. Aynı şekilde Enterprise Ethereum Alliance, Ethereum‘u kabul etmeyi düşünen işletmeler için kaynak sağlayarak Fortune 500 işletmelerini yeni başlayan firmalarla ilişkilendiriyor.

Bu sebeple ECF‘ye katılmış olanlar, projelerinin büyük bir çaba olarak göründüğüne ve insanların projeye katılmalarına teşvik etme konusunda iyimser olduklarını belirtti.

OmiseGo‘nun kurucusu Jun Hasegawa,

“Tek bir proje, bir endüstriyi bozacak bir ürün oluşturabilir. Ancak birlikte çalışarak dünyayı değiştirecek bir çerçeve oluşturabiliriz.”

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment