Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8.000 Dolarlık SHIB Alan Ailenin Parası, Yaklaşık 9 Milyon Dolara Çıktı

New York’ta yaşayan 2 kardeş, kendileri Shiba Inu aldıktan sonra ailelerini de yatırım yapmaya ikna etti. Yaklaşık 8.000 dolarlık SHIB alan aile, parasını neredeyse 9 milyon dolara çıkardı.

CNN Business’ın haberine 38 yaşındaki Tommy ile 42 yaşındaki James’in şubat ayında yaptığı SHIB yatırımı, binlerce kat değer kazandı. Aileleriyle birlikte yaklaşık 8.000 dolarlık yatırım yapan kardeşler, 17 Nisan’da milyoner oldular.

İş bulmakta zorlanıyorlardı

2 kardeş, pandemi öncesinde düğünlerde profesyonel çekim yapıyor ve yılda yaklaşık 30-40 düğüne gidiyordu. Geçen yıl, ancak 8 düğüne gidebildiler.

“Devletin yardım çekleri yetmiyordu. Gerçekten çok zordu ve geleceği kestirememek, biraz korkutucuydu.” diyen kardeşler, kaybetmeyi tamamen göze alarak kişi başı 100’er dolar olmak üzere 200 dolarlık SHIB aldılar.

Soyadlarını gizli tutmak isteyen Tommy, Shiba Inu’yu kripto para konusunda bilgili bir arkadaşından duyduğunu söylüyor ve aldığı kararı şöyle anlatıyor:

“Aklıma Bitcoin geldi. Bir zamanlar birkaç sentti, şimdi on binlerce dolar. Arkadaşıma güvendim. Param sıfırlansa bile, sorun değildi. (SHIB’i) zaman aşımına uğramayacak bir piyango bileti olarak gördüm.”

Ailenin diğer üyeleri de SHIB aldı

Kişi başı 100’er dolarlık yatırım yapan kardeşler, anne-babalarını, kız kardeşlerini ve diğer akrabalarını da SHIB almaya ikna ettiler.

Anne ve kız kardeşin önce kişi başı 100’er dolar yatırım yaptığı, SHIB’in fiyatının %300 yükseldiğini gördükten sonra 100’er dolar daha ekleme yaptıkları aktarıldı. Aile, toplamda yaklaşık 8.000 dolar para yatırdı.

8.000’den yaklaşık 9 milyon dolara

Nisan ortasında bir düğüne çekim yapmaya giden kardeşler, o sırada yaptıkları yatırımın toplam değerinin 100.000 doları aştığını gördüler. Tommy, “Ertesi sabah uyandığımızda, fiyat ikiye katlanmıştı.” dedi.

Portföyün değerinin 700.000 dolara kadar çıktığını gören kardeşler, sayının 1 milyona kadar çıkmasını beklediler.

Kardeşler 17 Nisan’da milyoner olurken, ailenin yatırdığı yaklaşık 8.000 dolar, neredeyse 9 milyon dolar oldu. CNN Business’tan Chloe Melas, ailenin cüzdanını ve işlem geçmişini teyit ettiklerini söylüyor.

CoinGecko verilerine göre şubat sonunda 0,00000001 dolar olan SHIB fiyatı, 17 Nisan’a gelindiğinde %22,600’lük bir değişimle 0,00000227 dolara yükseldi.

“Kaybetmeyi göze almadığınız parayla yatırım yapmayın”

Milyoner olan kardeşlerin, diğer (potansiyel) yatırımcılara açık bir uyarısı bulunuyor: “Kaybetmeyi göze almadığınız parayla yatırım yapmayın.”

Kardeşler, Shiba Inu gibi şaka tokenlarının “yüksek risk” barındırdığını ve ne olacağını “öngörmenin pek mümkün” olmadığını belirtiyorlar.

Yine de, SHIB’in kendi hayatlarını değiştirdiğini söyleyen Tommy, “Aile evinin çatısının değişmesi lazım. Onu halledeceğim.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!