Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Başkentte Kongre Üyeleriyle Buluştu

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu hafta kripto para sektörü hakkında konuşmak için ABD’li senatörlerle bir araya geldi. Armstrong, bazı senatörlerin konuya pozitif; bazılarının ise şüpheli yaklaştığını söyledi.

Bu yıl halka açılan Coinbase’in CEO’su Armstrong, Crypto Council for Innovation (CCI) misyonu doğrultusunda Washington’u ziyaret etti. 

CCI; bu yıl Coinbase, Square, Fidelity gibi şirketlerce, kripto paralara ilişkin regülatör ve politikacı düzeyinde farkındalık yaratmak için kuruldu.

Kimisi pozitif, kimisi şüpheli, kimisi açık fikirli

Bazı kripto paraların menkul kıymet, bazılarının emtia, bazılarının para birimi veya mülk olarak sayılabildiği ABD’de; kripto paralara yönelik bazı yasal belirsizlikler bulunuyor.

Armstrong, kripto para sektörünün istihdam, GSYİH’ye katkı ve inovasyon potansiyeli bakımından İnternet teknolojisine benzediğini düşünüyor.

Bu görüşlerini Washington’da paylaşan Coinbase CEO’su, Arizona senatörü Kyrsten Sinema, Kuzey Carolina Kongre Üyesi Patrick McHenry gibi isimlerden pozitif, Virginia senatörü Mark Warner gibi isimlerden ‘açık fikirli’ tepkiler aldığını söyledi. 

Bazı senatörlerin ise özellikle yasa dışı hareketlilikler gibi konulardan ötürü şüpheci davrandığı aktarıldı.

“Doların rezerv para birimi statüsüne tehdit”

Ülkedeki yasal belirsizliklerin, inovasyonun önüne geçeceği düşünülüyor. Armstrong, bunun yaşanmaması için SEC, CFTC, Hazine Bakanlığı gibi farklı kurumların ortak noktada buluşabileceği bir kripto para sandbox’u kurmayı öneriyor.

ABD’nin kripto para konusunda “kritik bir dönüm noktasına” geldiğini söyleyen Coinbase CEO’su, kripto para start-uplarına verilecek ılımlı sinyallerin, “uzun vadede” işe yarayabileceğini belirtti.

Kongre üyelerine Çin’in dijital merkez bankası parasından da bahseden Armstrong, konuyla ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Çin’in dijital merkez bankası, gerçek ve çok hızlı hareket ediyorlar. Eğer ABD, kendi dijital parasını üretme konusunda hızlı davranmazsa, bu paranın ABD dolarının rezerv para birimi statüsüne karşı tehdit oluşturacağına inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!