Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TomoChain Kurucusu, Vitalik Buterin’e Sert Çıktı: ETH’yi Zor Günler Bekliyor

Son dönemin popüler kripto paraları arasında yer alan TomoChain’in kurucusu Long Vuong, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in yaptığı eleştrilere sert tepki gösterirken, Ethereum ve Buterin’in bu yıl çok zorlanacağını ifade etti.

Luong, Buterin’in ‘yüksek gönderim hızı vaad eden projelerin hepsi aslında merkezi birer çöp’ ifadelerine sert çıkarken; şunları söyledi:

”Vitalik Buterin neyin çöp olduğunu ya da neyin olmadığını söyleyecek yetkili kişi değil. Onun böyle bir hakkı yok. Bana kalırsa bu yıl hem Buterin hem de ETH için hiç kolay geçmeyecek. Bir yanda, tüm Bitcoin maksimalistleri onları yok sayıyor, diğer tarafta baktığınızda ise, performans sorunlarını efektif bir şekilde çözebilmiş değiller.”

Hatırlanacağı üzere, bu yılın başında bir etkinlikte konuşan Buterin, o çok tartışılan sözleri şu şekilde söylemişti:

”Bir proje geliyor ve biz saniyede 3500 işlem yapacağız diyor. Bunu yapabilirler çünkü farklı bir algoritma kullanıyorlar. Aslında bu bir nevi, ‘biz merkezi bir çöpüz’ demenin başka bir yolu.”

Tomochain de, bilindiği gibi saniyede 1000 işlem yapmayı amaçlayan bir ağ olarak ortaya çıktı. Gelinen noktada, Tomo ağında gerçekten de saniyede 1000 işlem yapılabiliyor ve toplamda 150 adet master node yer alıyor ve işlemler neredeyse anında onaylanıyor. Proof of Stake temelli ağın kurucusu olan Vuong da, bunları ifade ederken; aynı zamanda gönderim ücretleri konusunda da ciddi bir ucuzluk sunduklarını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment