Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Hindistan’daki Bu Üniversiteyle Ortaklık Kurdu

Hindistan’daki Indian Institute of Technology, Bombay adlı üniversite, Ripple‘ın Üniversitelerde Blockchain’i Araştırma Girişimi (UBRI) projesine katıldı. Bu hamleyle birlikte Ripple’ın Dünya genelindeki faaliyetleri çoğalmış oldu.

Ripple bundan bir süre önce Dünya genelindeki üniversitelerin Blockchain alanında yürüttükleri çalışmaları hızlandırabilmek ve çoğaltabilmek için UBRI adlı yeni bir proje başlattı. Ripple şu ana dek bu proje kapsamında çeşitli üniversitelere anlaşmalar imzaladı ve bunlara yenilerini eklemeye devam ediyor.

Ripple’ın Güney Asya ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Genel Müdürü olan Navin Gupta, Ripple’ın bu üniversiteler için yeni “planlarının olduğunu” söylüyor. Gupta tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin amacı, ilerleyen zamanlarda Blockchain sektöründe çalışabilecek yeni “öğrenciler ve girişimciler” yetiştirmek.

Indian Institute of Technology, Bombay’de (IIT-B) görev alan Profesör Devag V. Khakar, Ripple’ın başlattığı bu projenin hem üniversitelere hem de Blockchain sektörüne katkı sağlayabileceğini düşünüyor. Khakar tarafından yapılan açıklamalara göre Ripple ve çeşitli üniversiteler arasında kurulan ortaklıklar, genel fintech sektörünün gelişimine de destek olabilir.

Factor Daily gibi haber kaynaklarına göre Hindistan Hükümeti son zamanlarda Blockchain teknolojisini daha yakından araştırmaya başladı. Öyle ki AMBCrypto tarafından yapılan habere göre hükümet, bu teknolojiyi bazı idari süreçlerde kullanmayı dahi planlıyor.

Ripple’ın IIT-B ile yaptığı bu yeni anlaşma, ülkedeki Blockchain sektörünün gelişimine belli oranda katkıda bulunabilir ve Hindistan’daki Blockchain uzmanlarının sayısını artırabilir.

Gupta tarafından yapılan açıklamalara göre Ripple, IIT-B ile işbirliği yaparak Hindistan’daki havale sorununu da çözmeyi hedefliyor. Gupta bu sorunun çözülmesi halinde Hindistan’ın “milyarlarca dolar” tasarruf edebileceğine inanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment