Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toncoin Doğrulayıcıları 2,5 Milyar Dolarlık Token’ı Askıya Almaya Hazırlanıyor!

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram bağlantılı Toncoin doğrulayıcıları ağdaki aktif olmayan madenci cüzdanlarına ait 2,5 milyar dolarlık TON’u askıya almaya hazırlanıyor.

TON geliştiricileri tarafından yapılan duyuruya göre önümüzdeki ay içerisinde 2,5 milyar dolarlık aktif olmayan TON’un askıya alınması için bir oylama yapılması planlanıyor. Geliştiricilerin paylaştığı detaylara göre toplam arzın yaklaşık %21,3‘ünü temsil eden 1 milyardan fazla TON’un toplamda 195 hareketsiz cüzdanda “sıkışmış” bir şekilde beklediği ifade edildi.

Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek oylamada topluluk tarafından %75 üzerinde lehte oy çıkarsa askıya alınma işlemi için harekete geçilecek. Onaylanması durumunda ağ üzerindeki işlemlerini durdurmuş ve uzun süredir hareket etmeyen madenci cüzdanlarına ait olan bu varlıklar ile 4 yıl boyunca hiçbir işlem yapılamayacak.

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada, bu cüzdanların potansiyel olarak askıya alınmasıyla şu anda dolaşımda olan TON arzı hakkında netlik sağlanacağı ve açık kaynaklı projeye katılan aktif topluluğun büyümeye ve gelişmeye devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan etkin olmayan söz konusu madenci cüzdanları oylamadan önce etkinleşirse oylamaya tabi olmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!