Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Nasdaq Listeleme Uyumluluğunu Yeniden Sağladı, Hisse Fiyatı Yükseldi!

Bitcoin (BTC) madencisi Argo Blockchain’in (ARBK) Nasdaq listeleme uyumluluğunu yeniden sağlamasının ardından hisse fiyatı yükselişe geçti.

Argo Blockchain, hisselerinin fiyatını 10 gün üst üste 1 doların üstünde tutarak Nasdaq şartlarına uyum sağladı ve listeleme uyumluluğunu yeniden kazandı. Nasdaq, 16 Aralık’ta hisselerin fiyatı art arda 30 gün boyunca 1 dolar altında kaldığı için Argo Blockchain’e karşı uyarıda bulunmuş ve hisseler üzerinde 1 dolarlık istikrarın sağlanamaması durumunda tüm işlemlerin sonlandırılacağını beyan etmişti. Nasdaq ayrıca listeleme ayrıcalıklarını geri kazanması için Argo’ya 2023 yılının haziran ayına kadar süre tanımıştı.

Hisseleri Londra Menkul Kıymetler Borsasında (LSEG) da işlem gören Argo tarafından yapılan açıklamada, hisse fiyatının art arda 10 gün boyunca 1 doların üzerinde seyrettiği ve 13 Ocak’ta Nasdaq’ın listeleme uyumluluğunu yerine getirdiğini beyan edildi.

Argo Blockchain geçtiğimiz ay iflas başvurusunda bulunmamak için bir tesisini Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’ine satma kararı almıştı. Yapılan bu anlaşma itibariyle şirkete olan güven ve ilgi artmış ve hisse fiyatı yükselişe başlamıştı.

30 Aralık tarihinde 1 doların üstüne çıkan ve o günden beri yükseliş ivmesini koruyan ARBK, Nasdaq’ın listeleme uyumluluğunu sağlamasının ardından %12’den fazla yükseliş yaşayarak 2,03 dolara kadar ulaştı. ARBK, yazının kaleme alındığı esnada 1,94 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!