Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 20 İçerisindeki Borsalardan Birisi, Tether’in Yerine Rakip Stabil Koini Getiriyor!

Son dönemlerde piyasaya çok fazla stabil koin projesi girmesi ile, kripto para piyasası içerisinde adeta ayrı bir stabil koin dünyası oluştu.

Coinmarketcap verilerine göre 15. sırada yer alan kripto para borsası Digifinex, çok fazla tartışmalara neden olmuş Tether‘in stabil koin projesi USDT’yi, bir rakibi ile değiştirmeye karar verdi. Piyasaya ilk girdiği günden beri büyümeye devam eden TrustToken‘in TrueUSD projesi, Tether’in yerine geçecek yeni stabil koin projesi oldu. Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Digifinex, son 24 saat içerisinde 120 milyon doların üzerinde işlem yapmış önemli borsalardan bir tanesi.

Digifinex’in kurucu ortağı Kiana Shek, konu hakkında yaptığı açıklamalarda, aylardır ”USDT’den kurtulmaya” çalışmanın yollarını aradığını, ”kişisel olarak Tether’e” inanmadığını ancak ”listelemekten başka şansı da olmadığını” ifade etti.

Shek, TrueUSD’nin Tether’in yerine geçmesi hakkında da yorum yaptı ve ”titizlikle yaptığım araştırmalarım sonucu, TrustToken ekibi ile iletişime geçtim ve onların endüstrinin önde gelen yöntemlerine olan bağlılıklarını takdir ettim.” ifadesinde bulundu.

Shek bunun yanı sıra TrueUSD’nin FinCEN tarafından düzenli olarak denetlenmesinin ve tarafsız bir denetim firması tarafından da hesaplarının incelenmesinin, onları listelemede önemli etkenlerden bir kaç tanesi olduğunu vurguladı.

USDT’nin arkasındaki firma olan Tether, basın saatine göre henüz bir açıklama yapmadı. Firma özellikle 2018 yılı boyunca sahip olduğu dolar rezervlerinin aslını yansıtmadığı yönündeki eleştirilerin hedefi olmuş ve ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment