Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede!

Google’ın e-mail güvenlik uzmanı olan ve genellikle e-mail sahtekarlıkları ile dolandırıcılıkları alanına bakan Mark Risher, yakın zamanda CNBC ile yaptığı bir röportajda insanların e-mail güvenliği konusunda çok daha fazla dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Risher, insanların çeşitli halka açık mesajlaşma kanallarında, ne kadar çok Bitcoin sahibi oldukları ile övündüklerini ve bunun kendilerini dolandırıcılık hedefi haline getirebileceğini ifade etti. Mark’ın açıklamalarına göre bir çok siber avcı, avlarını belirlemek için sosyal medya diğer kanalları tarıyor ve daha sonra bu şekilde övünen kişileri hedef haline getiriyor.

”Bu bir anlık dalgınlığınıza gelebilir veya karıştırılmış bir kimlik olayı olabilir. Büyük değeri olan bir hedefe ulaşmak için, küçük gözüken bir şeyi kullanabilir. Veya belki de halka açık bir mesajlaşma kanalında Bitcoin hakkında görüşte bulunduğunuzu görmüş olabilirler.”

Risher’a göre böyle bir durumda, saldırganlar o kişinin sosyal medya profiline veya e-mail hesabına ulaşıp, bunu değerli bilgileri elde etmek için kullanmakta. Saldırganlar bunun yanı sıra kripto para cüzdanlarının finansal hesaplarına giriş yapıp, şifrelerini resetlemek için mailleri kullanabilmekte.

Güvenlik uzmanının açıklamalarına göre özellikle son dönemlerde dijital bir cüzdan aracılığıyla kripto para sahibi olan insanların, saldırganların en büyük hedefi haline geldiğini vurguladı. Hacklenen kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, sosyal medya üzerinden sahip olduğu kripto paralarla çok fazla övünen ve hava atan insanlardan oluşuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment