Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzde 94 Doğru Tahmin Yapan Trefis: Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 8500 Dolar Olacak

Genel olarak piyasa hareketlerini tahmin etmesiyle bilinen Trefis Team firması, yakın zamanda Bitcoin için olan fiyat tahminini duyurdu. Kripto para piyasası son günlerde hafif hafif yükselme ibareleri gösterip, ayı piyasasının etkisini düşürmeye başladı.

Basın saatine göre 6511 dolardan işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda sert düşüşler yaşamadan önce 8000 dolar kadar tırmanmıştı. Goldman Sachs‘ın Bitcoin ticari masasını açmayacağı spekülasyonu, traderların paniğe kapılıp panik satışları ile BTC fiyatını düşürmelerine neden olmuş, daha sonra haberin doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Yine de, Trefis ekibi Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 8500 dolarlık bir seviyeye geleceği tahmininde bulundu. Firmanın yaptığı tahminler Bitcoin’in genel işlem hacmi ve blockchain üzerindeki toplam kullanıcı sayısına bağlı bir şekilde yapılmakta. Dahası, kendi internet sitelerine bakıldığında yaptıkları tahminlerin %94’, bugüne kadar doğru çıkmış.

Ekip, Bitcoin’in fiyatını tahmin etmek için arz ve talep dengesini göz önüne almakta. Kısıtlı BTC sayısına sahip olan sistem, gün geçtikçe fiyatın daha da artmasına neden olmak için oldukça uygun. Trefis’in göz önüne aldığı iki faktör de zaten aktif kullanıcı ve yaptıkları işlem miktarından oluşmakta.

Firmadan yapılan açıklamaya göre yıl sonuna kadar fiyatın %30 oranında artması beklenmekte. Bunun bir diğer nedeni de haberlerin yapacağı olumlu etki. Firmaya göre geçtiğimiz yıl 20.000 dolara çıkışın sebebi de aslında bu.

Ekip bunun yanı sıra ETF kabulünün de BTC için en büyük yükseliş tetikleyicilerinden birisi olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment