Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toplu Taşımada Bitcoin Kolaylığı

Brezilya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Fortaleza’daki vatandaşlar toplu taşıma ücretlerini Bitcoin ile ödeyebilecekler.

2.7 milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük beşinci şehri olan Fortaleza’nın toplu taşıma sisteminde önümüzdeki yıl itibarıyla yeni bir dönem başlayacak.

O Povo gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre bu şehirde yaşayan vatandaşlar Cootraps tarafından sunulan hizmetlerden faydalanarak toplu taşıma ücretlerini Bitcoin ile ödeyebilecekler.

Cootraps tarafından hazırlanan bu yeni sistem aslında şehirdeki toplu taşıma sistemine büyük değişiklikler getirecek. Çünkü vatandaşlar bu sistemi kullanarak Bitcoin, kredi veya banka kartı gibi araçları kullanarak bilet alabilecekler. Böylece artık sadece nakit parayla kısıtlı kalınmamış olacak.

Cootraps’in CFO’su Carlos Robério Sampaio konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu yeni sistemin oldukça faydalı olabileceğini söyledi. Kendisinin yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Bu sayede bürokratik süreçleri azaltmış ve toplu taşıma kullanan vatandaşların sayısını artırmış olacağız. Çok daha fazla insanın toplu taşıma kullanmasını bekliyoruz çünkü bu süreci çok daha kolaylaştırmış olacağız.”

Yerel kaynaklara göre bu sistemden faydalanmak isteyen vatandaşlar otobüs bileti almak için ilgili mobil uygulamayı kullanabilecek, ilgili QR kodlarını taratabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment