Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toronto’da İlk Ethereum ATM’si Açıldı!

Kanadalı Bitcoin ATM şirketi LocalCoinATM, yakın zamanda Toronto’daki ilk Ethereum ATM’sinin açılışını duyurdu ve Bitcoin ATM ağlarındaki ATM’lerin geri kalanına Ethereum desteği ekledi.

Yeni ATM 161 Church Street, Toronto’da bir Hasty Market dükkanının içerisinde bulunuyor ve Büyük Toronto’da Etobicoke, Brampton, Vaughan, Markham ve North York bölgelerinde bulunan diğer ATM’lerin arasındaki yerini alıyor.

Yaklaşık bir ay önce LocalCoinATM; bütün ATM’lerine Litecoin desteği ekleyerek, Toronto’da Litecoin ATM’lerini destekleyen ilk şirket olmuştu.

Toronto’daki ilk Ethereum ATM’sinin açılışının ardından, LocalCoinATM Missisagua bölgesine de Bitcoin, Ethereum ve Litecoin ile işlem yapabilecek bir ATM açmayı planladıklarını duyurdu. Şirketin internet sitesi, Niagara Falls ve Hamilton’da da birer ATM açma planları olduğunu belirtiyor.

Şirketin SSS sayfasında yazanlara göre, şu an ATM’lerinden sadece Kanada Doları kullanarak işlem yapabiliyorsunuz ve en az 5 Kanada Doları değerinde Bitcoin satın alabiliyorsunuz. İnternet siteleri aynı zamanda müşterilerin işlem yapabilmeleri için bir Ethereum cüzdanına ihtiyaçları olduğunu, Bitcoin cüzdanının Ethereum cüzdanıyla çalışmadığını belirtiyor.

Sanal döviz ağını genişletmek

Bu gelişme, Bitcoin dışında alternatif kripto para satın alanlar için harika bir haber niteliğinde çünkü Bitcoin şu noktada en geniş ağa sahip olsa da, Ethereum ve Litecoin gibi diğer para birimleri her geçen gün ATM’lerde kendilerine daha az yer buluyorlar.

Bitcoin ATM Radarına göre dünya çapında toplam 1,464 adet Bitcoin ATM’si mevcut. Bunlardan 201’i Kanada’da ve 974’ü ABD’de olmak üzere %74’ü Kuzey Amerika’da bulunuyor. Dünya çapında Litecoin için toplam 259, Ethereum içinse toplam 58 ATM bulunuyor.

Ethereum’un ATM’lere eklenmesiyle birlikte artık Büyük Toronto’daki ATM’lerde üç para birimi de kullanılabiliyor ve şirketin, Toronto dışına kurmayı düşündükleri ATM’lere bakılırsa, LocalCoinATM’nin Ethereum ve Litecoin’e daha çok yer vermeyi planladığı görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment