Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toyota ve Tokyo Üniversitesi Yeni Blockchain Sistemi Geliştiriyorlar

Tokyo Üniversitesi, Toyota ve Trende Inc, Blockchain tabanlı yeni bir sistem kurmak için bir araya geldiler.

Bir araya gelen bu üç farklı kuruluş, insanların çok daha rahat bir şekilde elektrik satın alabilecekleri ve zaman zaman satabilecekleri bir sistem geliştirmek istiyor. Toyota tarafından yayınlanan basın duyurusu; bu sistemin Blockchain teknolojisi ile destekleneceğini gösteriyor.

Tokyo Üniversitesi, Toyota ve Trende Inc. tarafından yapılan açıklamalara göre bu üç kuruluş 17 Haziran tarihinde yeni bir test platformu kuracaklar. Eğer her şey yolunda gider ve bu platformdan başarılı sonuçlar alınırsa Japonya’da elektrik şebekesine bağlı olan haneler, şirketler ve elektronik arabalar Blockchain’i kullanarak elektrik ticareti yapabilecekler.

Toyota tarafından yapılan açıklamalara Japonya‘daki elektrik tedarik sistemi günümüzde büyük ölçüde merkezi kuruluşlar tarafından yönetiliyor. Ancak şirketin yayınladığı basın duyurusuna göre bu durum zamanla değişecek ve Japonya dağıtılmış bir elektrik sistemine geçiş yapacak.

Kuracakları platformda yapay zeka teknolojisinden de faydalanmayı düşünen bu üç kuruluş; platformdaki satın alma ve satma emirlerini yapay zeka aracılığıyla yaptırmayı planlıyorlar. Yapay zeka teknolojisiyle birlikte müşterilerin ortalama elektrik tüketimleri tahmin edilebilecek.

Tokyo Üniversitesi, Toyota ve Trende Inc. tarafından ortaklaşa yürütülecek olan deneme sürecinin Toyota’danin Higashifuji Teknik Merkezi’nde yürütülmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment