Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TransferWise CEO’su: Mısır Lirası Bitcoin’den Daha Yaygın Kullanıma Sahip

Küresel bir para transferi hizmeti olan TransferWise‘ın kurucu ortağı ve CEO‘su Kristo Kaarmann kripto para birimlerinin yaygın bir kabule erişebilmek için yeterince esnek olmadığını iddia etti.

Kaarman kripto para birimleri hakkındaki bu görüşlerini Amsterdam‘da yapılan Money 20/20 konferansı sırasında CNBC sunucusu Arjun Kharpal ile paylaştı ve eğer  insanlar eninde sonunda günlük eşyalar için kripto para kullanmaya başlarlarsa bunu görmenin çok heyecan verici olacağını ifade etti.

Kaarman’ın söylediğine göre TransferWise’ın eklediği son para transfer hizmeti ise Mısır lirası için ve CEO insanların Mısır lirası ile bazı kripto para birimlerine kıyasla daha çok işlem yapabileceklerini belirtti.

Bazı finansal hizmet endüstrileri ve yatırımcılar kripto para birimlerinin küresel kullanım için olan potansiyeline vurgu yapsa da, alım satımlarla, volatilite ile ve yasa dışı aktivitelerle olan ilişkiler kripto para birimlerinin değerini aşağıda tutmakta.

TransferWise  ve Fransız Bankası Ortaklığı

Konferans esnasında TransferWise bir Fransız bankacılık grubu olan BPCE ile ortaklık imzaladığını ve bu ortaklığın TransferWise hizmetlerininbankacılık grubunun müşterilerine sunulması için kullanılacağını ifade etti.

Transfer hizmeti 2019 yılından itibaren bankacılık grubunun uygulamalarına eklenecek. BPCE bu anlaşma ile şeffaf fiyatlandırmaya sahip dünyanın en büyük bankası olmanın yanı sıra Fransa’nın yurt dışına havale yapma veya fon gönderme konusundaki en ucuz bankası da olacak.

TransferWise servisi kullanarak aylık olarak neredeyse 3 milyon kullanıcı tarafından 2 milyar avro civarında bir miktar gönderilmekte.

Transfer Hizmetlerine Yoğunlaşma

TransferWise şu an için tahmini 1 milyar doların üzerinde bir değere sahip ancak şirket, Kaarman’ın açıklamalarına göre, herhangi bir borsada listelenme veya bankacılık lisansı alma gibi bir amaç gütmüyor. Kaarman iki konu hakkında da daha fazla açıklama yapmak istemedi ancak şirketin parayı ”sınırlara bağlı olmayan” bir unsur yapmaya devam edeceğini ifade etti.

TransferWise’ın başka bir CEO’su ve kurucu ortağı olan Taavet Hinrikus 2016 yılında Bitcoin’in öldüğünü ve kimsenin artık bunu kullanmadığını ifade etmişti. Taavet bitcoin’in aynı Amerika’da bir zamanlar yaşanan altın hücumu gibi olduğunu belirtti ve insanların bunu satıp kar elde edebilmek için satın almış olduğunu vurguladı. Hinrikus blockchain teknolojisinin umut vaat ettiğini düşünmüş olduğunu ancak o zamanlar teknolojinin ne için kullanılabileceğinden emin olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment