Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON Tabanlı Altcoin Bir Günde 2x Yaptı: Yükseliş Sürecek Mi?

TRON (TRX) destekli BitTorrent (BTT), kısa sürede yaptığı kayda değer yükselişle dikkatleri üzerine topladı.

TRON’un 2018’de satın aldığı dosya paylaşım platformu BitTorrent’in yerel token’ı BTT, 6 Aralık günü sergilediği %130’luk yükseliş performansıyla öne çıktı. Yaşanan bu ani fiyat hareketliliği yükselişin devam edip etmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Yükselişinin arkasında net bir haber akışı etkisi bulunmayan BTT, görünen o ki kripto para piyasasındaki pozitif atmosferin bir parçası olarak harekete geçti. Sadece bir gün içerisinde yaşanan 2 kattan fazla yükselişle birlikte BTT’nin piyasa değeri 1 milyar dolara yaklaştı.

Bazı piyasa analistlerine göre henüz çok dip seviyede konumlanan ve 1 yıldan uzun süredir düşüş trendinde olan BTT, yükselişine kaldığı yerden devam edebilir. Öte yandan kripto para piyasasında yaşanacak negatif bir gelişmenin BTT dahil tüm altcoinler üzerinde düşüş etkisi yaratma potansiyeli bulunuyor.

Bununla birlikte TRON ağının kısa süre önce 200 milyon kullanıcıya ulaşmış olmasının, TRON tabanlı BTT üzerinde etki yaratmış olabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre 6 Aralık günü ani bir hareketle %130 yükselen BTT, 0,00000050 dolar seviyesinden 0,00000115 dolara ulaştı. BTT yazım esnasında 0,00000082 dolardan işlem görüyor. BTT son olarak Mayıs 2022’de bu fiyat seviyelerindeydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!