Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Vakfı 50 Milyon Dolar Değerinde TRX Yaktı!

Dünyanın en büyük 10 kripto para birimden bir tanesi olan Tron, Perşembe günü token göç sürecini başlattı. Geçtiğimiz gün Justin Sun ve Tron Vakfı, Ethereum‘un bağımsızlığını anmak için 1 milyar para yakacaklarını açıklamıştı. Yapılan duyurulardan bir tanesi ise şu şekilde:

” Bu heyecan verici olayı anmak için Tron Vakfı bugünkü piyasa fiyatına göre 50 milyon dolar değerinde 1 milyar TRX yakacak. Bu tarih, bir anı kutlamak için insanlık tarihinde yok edilen en büyük para olarak kayıtlara geçebilir. “

Peki neden para yakmak?

Platformlar, dolaşımdaki para miktarını azaltmak için paraları yakmayı tercih edebilirler. Bu sayede de fiyatların artmasına neden olurlar. Ayrıca bu ilgi çekici yöntem ile tüccarları uzun süre paralarını tutmaya teşvik ediyorlar.

” Ana ağın başlangıcındaki TRX miktarı 99 milyara düşecek ve Tron Vakfı’nın elinde kalan 33.251.807.524 TRX 1 Ocak 2020’ye kadar kilitli kalacak. “

Bu haber ile birlikte Tron Vakfı, Tron protokolünün şeffaflığını ve bütünlüğünü sağlamak için topluluğun Tron bağımsızlığı konusunda nasıl uzlaşmaya varmayı planladığını da açıklıyor. Tron’un ana ağ lansman süreci dört ana aşamadan oluşacak;

Preparation Phase: Hazırlık aşaması olan bu aşamada süper temsilcilerin seçileceği bir takım zaman çizelgeleri mevcut. Ayrıca 19 Haziran’da yapılan ana ağ kriz tatbikatı hakkında detaylar içermektedir. Ana ağ lansmanı için ilk prova 20 Haziran’da hazırlık aşaması içerisinde geliyor. Genesis Temsilcileri nihai listesi bugün çıkacak.

Guardian Phase: 24 Haziran’da Tron Independence Group’un Genesis Temsilcileri, süreci gözden geçirecek ve sürüm bilgilerini, ağ parametrelerini ve kimli doğrulamalarını yapacak. Doğrulama sırasında 26 Genesis Temsilcisi protokolü başlatacak ve böylece Guardian Phase başlamış olacak.

Genesis Phase: Genesis aşaması 25 Haziran’da gerçekleşecek şekilde planlandı. Burada GBN’lerin genesis blokları oluşturmak için ağ parametresini başlatmaları bekleniyor. Tron ana ağı, 27 Genesis Temsilcisinin üçte ikisinden bir tanesinin bir uzlaşmaya varması ile resmen başlayacak. Böylece Tron ana ağını resmen yayınlayacak ve Tron Bağımsızlık Günü ve Süper Temsilci Seçimlerinin başlangıcına işaret edilecektir.

Constitutional Phase: Sistemin topluluk tarafından yönetildiği aşama olan anayasal aşamada seçilen Süper Temsilciler, ana ağı denetleme ve altı saatte bir yapılacak olan Süper Temsilci seçimleri için destek sağlama sorumluluklarını kabul edeceklerdir.

En az 37 kripto para borsası ve cüzdanı şuan token takası ve ana ağ lansmanını destekliyor. Bu söz konusu borsalar, TRX koinlerinin yeni blok zincirine aktarılmasının otomatik olarak sağlandığını söylüyor.  Tron Vakfı’nın duyurusu ise şunları söylüyor:

” Tron resmi olarak ücretsiz, otonom ve ademi merkeziyetçi bir protokol sayesinde özgür bir toplum özerkliğine sahip. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment