Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Kayyumu Artık Bitcoin Satmayacak

Tokyo Bölge Mahkemesi devam eden Mt. Gox iflasında sivil rehabilitasyonun (ticari itibarı iade etme) başlamasını onayladı. Bu sürecin önümüzdeki yılın başında başlaması bekleniyor.

Mt. Gox Artık Bitcoini Dumplayamayacak

Mt. Gox kreditörleri, kaybedilen bitcoin başına 450 dolardan daha fazlasını alabilmeye bir adım daha yakınlar. Tokyo Bölge Mahkemesi, iflas sürecini durdurma ve sivil rehabilitasyon sürecini başlatma emrini verdi.

Mt. Gox web sitesi bugün sivil rehabilitasyonun nasıl ilerleyeceği konusunda geçici bir program ortaya koymakta. Bu sebeple de Mt. Gox iflas talepleri dosyalama sistemi de geçici olarak askıya alındı.

En son güncelleme, bitcoin fiyat avcıları için çoğunlukla iyi haberler içeriyor, en azından şimdilik.

Mt. Gox kayyumu Nobuaki Kobayashi, Tokyo merkezli Bloomberg muhabiri Yuji Najamura’ya göre, alacaklılar 2019’un ortasına kadar bir süre içerisinde bitcoin olarak geri ödeme alana kadar, en azından öngörülebilir bir gelecekte daha fazla bitcoin satmayacak.

Belgeler, bitcoinin (buna forkları da dahil) gelecekteki satış ve dağıtımına ilişkin belirli tarihlere kadar şunları açıklıyor:

” Şu anda, gelecekte bitcoin ve bitcoinden ayrılan diğer kripto paraların satışı konusunda henüz herhangi bir tespit yapılmamıştır. “

Alacaklılar ayrıca taleplerini Ekim 2018’e kadar rafa kaldırmaları gerekecek. Ancak Mt. Gox halihazırda 137.890,96 BTC (neredeyse 880 milyon dolar) veya başka bir deyişle şu anda mevcut olan tüm bitcoinlerin %0.807’sini kontrol etmektedir. Bu fonların herhangi bir şekilde dağıtımı gelecek yıl boyunca kripto para piyasaları üzerinde bir etkiye sahip olabilir.

Balinalar Yakın Takip Altında

Kobayashi, Aralık 2017’den Şubat 2018’e kadar Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) olarak toplamda 400 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirdiği için “Mt. Gox Bitcoin Whale” olarak adlandırılıyor. Kobayashi bu nedenle söz konusu dönemde pazardaki gerilemeyi tetiklediği için sorumlu tutuluyor. Fakat kendisi bitcoinin fiyatında bir etkiye sahip olmadığını iddia ediyor.

Bugün yayınlanan belgelerde Kobayashi’den oldukça fazla söz edildi:

” Aralık 2017’den Şubat 2018’e kadar olan satışlarda olduğu gibi, 6 kripto para işlem uzmanı ile yapılan istişarelere göre Bitcoin ve Bitcoin Cash, mümkün olabildiği ölçüde işlemlerin güvenliği sağlanarak, borsada olağan satış yoluyla değil, piyasa fiyatı üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir şekilde satıldı. “

Yine de kripto para tüccarları Mt. Gox’un sahip olduğu kripto paraları ve yaptığı işlemleri oldukça yakından takip etmeye devam ediyorlar.

Alacaklıların sivil rehabilitasyon sürecinin durumu hakkında rapor vermesi üzerine gerçekleştirilecek olan bir sonraki toplantı 26 Eylül 2018 tarihinde yapılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment