Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON’un Ardından Binance de ALS Vakfına Destek Verdi

Amniyotrofik Lateral Skleroz ya da halk arasında bilinen adıyla ALS hastalığı ile savaşmak ve hastalığın tedavisi için gereken araştırmaların fonlanması için kurulan ALS Vakfı, son dönemde kripto para camiasından gelen bağışlar ile gündeme geliyor.

İlk olarak TRON ile birlikte çalışacağı bir ortaklık anlaşması imzalayan ve bağışları Blockchain ile takip etmeye hazırlanan vakfa, şimdi de Binance’den destek geldi. TRON vakfı adına kurucu Justin Sun’ın 250 bin dolarlık bir bağış yapmasının ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao da, ALS Vakfı’na 150 bin dolar tutarında BNB bağışlanacağını açıkladı.

Justin Sun’ın yaptığı bağışın ardından meşaleyi Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e bırakmasının ardından bir tweet atan CZ, şunları yazdı:

”Binance olarak bağış kutusuna 150 bin dolarlık BNB bırakacağız. %100 şeffaf olan Binance Charity Foundation ağımızı kullandığınız için teşekkür ederiz. Haydi, hep birlikte kripto paraları bu tarz sosyal sorumluluk projeleri için kullanalım.”

Bilindiği üzere ALS hastalığna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dönem dönem buz kovası gibi kampanyalar yapan vakıf, son olarak da ‘Voice Your Love’ etiketi ile yeni bir kampanya başlatmıştı.

Bu kampanyaya kripto para devlerinin iştirak etmesi de, sektörün halk gözünde algılanış biçiminin daha da iyileşmesine katkıda bulunacak önemli bir detay olarak, kripto para çevrelerinde değerlendiriliyor. Kripto para sektörünün ALS Vakfı’na desteğe ise devam etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment