Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron’un Yeni Algoritmik Stablecoini Kullanıma Girdi

Tron’un USDD adlı yeni algoritmik stablecoini resmen kullanıma girdi.

Tron’un 21 Nisan tarihinde tanıttığı USDD adlı stablecoin projesi, BitTorrent’in blockchainler arası protokolü sayesinde Ethereum’da ve BNB Chain’de kullanılabilecek.

USDD’nin fiyatının algoritmik bir şekilde Amerikan dolarının değerine sabitlenmesi planlanıyor. Tron, USDD’nin değerini koruyabilmek adına 10 milyar dolarlık bir bitcoin fonu kurmayı planlıyor.

USDD’nin yönetiminden Tron DAO adlı bir DAO sorumlu olacak. 21 Nisan’da yapılan açıklamaya göre Tron DAO’nun yöneteceği rezervin yüzde 30’luk faiz oranı olacak.

Kurulacak 10 milyar dolarlık fonun gözetimini de Tron DAO üstlenecek. Bu fon, USDD ile Amerikan doları arasındaki denkliğin bozulması halinde denkliğin yeniden sağlanması için kullanılacak.

Tron’un kurucusu Justin Sun, bu konu hakkında basına verdiği demeçte, “Birinci önceliğimiz, USDD’yi sabit tutmak olacak. USDD’yi sabit tutup, insanların güvenini kazanmak istiyoruz.” dedi.

Justin Sun ayrıca USDD’nin piyasaya sürülmesi konusunda başta kripto para borsaları olmak üzere bazı kurumsal yatırımcılarla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!