Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump, Bitcoin Fiyatını FED’e Yapacağı Bu Atama ile Etkileyebilir!

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, FED yönetim kurulundaki iki boş koltuktan birini Herman Cain ile doldurmayı planlıyor. Cain’in para politikasına bakış açısının ‘altın standardına’ geri dönmek olduğu göz önüne alınırsa, bu durumun Bitcoin fiyatına etki etmesi de olası.

Trump’ın FED ile yaşadığı faiz arttırma polemikleri, Bitcoin taraftarları tarafından lider kripto paranın fiyatına olumlu etki yapan gelişmeler sınıfına alınmıştı. FED’in faiz arttırmasının dolar arzını kısacağı ve bu sebeple de kripto paralara akacak olan paranın bir nebze de olsa önüne geçeceği ifade edilmiş, o yüzden para arzının kısılmamasının yani faizin artmamasının, kripto para fiyatlarına ilişkin doğru bir yaklaşım olacağı ifade edilmişti.

Max Keiser de, daha önce yaptığı açıklamada FED’in faiz arttırmamasının, BTC’de trendi boğaya doğru çevirdiğini söylemiş ve bu durumun olumlu olduğuna dikkat çekmişti.

Herman Cain de, faiz arttırımına karşı ancak altın standardına dönmeyi kendine şiar edinmiş bir isim. Cain’in daha önce başarısız pizza girişimleri ve aynı zamanda tacizden mahkemesi olması da, bu ismi FED koltuğunda görmek istemeyenlerin sayısını arttırıyor.

Konuyla ilgili yapılan yorumlarda, Trump ve onun ekonomi takımının çok eski kafalı olduğu ifade ediliyor ve bu isimlerin başında olduğu bir ekonomik düzenin, Bitcoin’in önünü kesecek şekilde çalışacağı ve BTC’nin bu ekiplerin altında hiçbir zaman istediği başarıyı yakalayamacağı konuşuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment