Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini: “Trump Büyük Bir Hata Yapıyor”

Nouriel Roubini geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve Donald Trump’ın büyük bir hata yaptığını söyledi.

Günümüzde New York Üniversitesi’nde görev alan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD Başkanı Donald Trump’ın son zamanlardaki davranışlarını değerlendirdi ve kendisinin büyük bir hata yaptığını söyledi.

Finans dünyasının ünlü isimlerinden olan Roubini kripto para takipçileri tarafından da tanınıyor. Çünkü kendisi şu ana dek kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı ve birçok kripto parayı ağır bir şekilde eleştirdi.

Nouriel Roubini, eleştiri oklarını bu sefer Bitcoin’e veya başka bir kripto paraya değil doğrudan ABD Başkanı Donald Trump’a yöneltti ve kendisinin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Büyük Hata

ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı iki ülkeyi de ciddi ölçüde etkilemeye devam ediyor.

Donald Trump kısa bir süre önce Çin’den gelen ürünlerden daha fazla vergi alınmaya başlayacağını açıkladı ve ABD’nin Çin’e uyguladığı yaptırımları katılaştırdı. Nouriel Roubini ise Çin’e karşı uygulanan bu yaptırımların ABD’yi de ciddi anlamda etkileyeceğini ve büyük zararlara yol açabileceğini düşünüyor:

“Trump FED’in Çin’e karşı verilen ticaret/teknoloji savaşının ekonomi, büyüme oranı ve piyasalar üstündeki olumsuz etkilerini giderebileceğini düşünerek büyük bir hata yapıyor. Bu savaşın etkileri FED’in 250 baz puan indirimiyle geçmez. Bir de İran’la petrol savaşına girilirse ekonomik kriz başlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment