Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri, BCH ve BSV Madencilerinin Dört Yılda Kazandığını Bir Günde Kazanıyor

Madencilik, kripto para sektörü için gerçekten de çok önemli bir sektör. Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para, madencilerin katılımına ihtiyaç duyuyor. Temel manada madenciler, ağları daha güvenli kılmayı başarırken, elbette bunun için harcadıkları efor ve yatırımın karşılığında belirli gelirler elde ediyorlar.

Ancak tabii ki bu madencilik konusunda elde edeceğiniz gelir, hangi kripto parayı kazdığınız ile çok ilgili. Konuyla ilgili olarak Shakepay adlı bir firmanın yaptığı bir araştırma, ortaya oldukça ilginç gerçekleri koydu. Buna göre, Bitcoin madencileri sadece gönderim ücretlerinden ortalama 540 bin dolarlık para kazanıyor. Bu rakam, sadece bir günde kazanılan miktar.

Ancak bununla birlikte, geçmiş dönemde bir şekilde Bitcoin’den ayrılan kişilerin desteklediği Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’de ise durum vahim. Bu bahsettiğimiz 540 bin dolarlık rakamı, Bitcoin Cash ve Bitcoin SV madencileri, gönderim ücretlerinden tahsil etmek neredeyse dört sene beklemek zorunda. Bu ağlarda madencilerin günlük gönderim ücreti gelirleri ise 200 dolara yakın.

Bu iki ağda yer alan madencilerin toplam gönderim ücreti gelirleri ise yıllık 130 bin dolar. Bitcoin’in bir günde vaad ettiği bedeli toplamda 4 yılda alabilen madencilerin durumu, aslında Bitcoin’in neden lider kripto para birimi olduğunu bizlere gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment