Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zambiya SEC CEO’su, OnyxCoin Hakkında Uyarılar Yaptı

Zambia Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu CEO’su Philip Chitalu, yaptığı açıklama ile bir kripto paraya yatırım yapılmaması gerektiği konusunda bazı uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan başarılı isim, ülke vatandaşlarını şu anda ülkede ciddi şekilde reklamı dönen OnyxCoin adlı proje yatırım yapmamaları konusunda uyarırken, ilgili projenin CEO’su Kwakoo’nun hiçbir şekilde kurumdan lisans almadığını belirtti.

Kwakoo’nun yaptığı tarzda aktivitelerin, ülkedeki yasalar gereği lisans altında yapılması gerektiğini hatırlatan başarılı yönetici, buna karşın ilgili süreçte bu durumun karşılanmadığını ve bu sürecin yasa dışı olduğunu ifade etti.

OnyxCoin’in yatırımcılarına, iki yıl içinde tam 10 kat getiri vaad ettiğini ifade eden başarılı isim, hiçbir lisanslı şirketin yatırımcılarına böyle bir şey söylemeyeceğini belirtirken, bu durumun tüm yönleriyle kanuna tamami ile aykırı olduğunu da sözlerine ekledi.

Chitalu, daha sonra ICO’lar ile ilgili de konuştu. Zambiya SEC’inin CEO’su ICO süreçlerinin tam anlamıyla standardize olmadığını ifade ederken, şu anda bu konu ile ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığını duyurdu.

Zambiya vatandaşlarının şu aşamada kripto para ve ICO yatırımları yapmasını pek de onaylamadığını belirten Chitalu, vatandaşları bu projelere yatırım yaparken dikkatli olmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment