Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain 625 Milyon Dolar Zarar Etti

Çin merkezli olan ve temel olarak  Application Specific Integrated Circuit (ASIC) cihazların üretimini yapan dev madencilik firması Bitmain’in bu yılın ilk iki ayında toplamda 625 milyon dolar zarar ettiği açıklandı.

Yerel basında yer alan raporlara göre, firmanın Mart ayına kadar toplamda 625 milyon dolarlık bir zarar ettiği ifade edilirken, bu zararın 345 milyon dolarının Ocak ayında, 280 milyon dolarının ise Şubat ayında gerçekleştiği yazıldı.

Bu zararın temel kaleminin ise, modası geçen 16 nm’lik ASIC cihazlar olduğu ifade edildi. Bu cihazları üretmek için ciddi bir yatırım yapan firma, daha sonra bunları satamayınca elindeki stokları eritmek için bu cihazları, üretim maliyetinin çok daha düşük fiyatına elinden çıkarmak zorunda kalmıştı.

Ancak Bitmin’in 7 nm’lik ASIC madencilik cihazlarından ciddi bir kar beklediği yazıldı. Hatta öyle ki, bu satışların ardından şirketin Nisan ayı itibariyle kara geçeceği ve bu rakamın da kabaca yüzde 30 olacağı açıklandı.

Şu günlerde, geçtiğimiz sefer başarılı olamadığı IPO sürecini yapmak için çalışmalar yapan Bitmain, son dönemde Bitcoin fiyatlarının olumlu anlamda seyretmeye başlaması ile bir nevi nefes aldı.

Firmanın, ABD’deki bir borsada listelenmek için 300 ila 500 milyon dolar arası yatırım hedeflediği de ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment