Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Busan’da Blockchain Üssü Kurdu

Güney Kore, Blockchain şirketleri için önemli sayılabilecek hamleler yapmaya devam ediyor. Ülkede Blockchain ve kripto para ile ilgili şirketlerin sayısını arttırmayı ve bu alanda inovasyonun öncüsü olarak, diğer ülkelerin önüne geçmeyi hedefleyen Güney Kore hükümeti, bu uğurda önemli bir atılım yaptı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, ülkenin Busan şehrinde son derece olumlu regülasyon şartlarına sahip bir Blockchain merkezi kurulacak. Ülkenin Girişimcilik Bakanlığı, Güney Kore’nin en kalabalık ikinci şehri olan Busan’da bundan sonraki dönemde genel güvenlik, finans ve turizm gibi alanlarda fonksiyon gösterecek Blockchain şirketlerini görmeyi umduklarını ve bu firmaları destekleyeceklerini ifade etti.

Yatırımcıların bu olumlu hamleler ile birlikte, belirlenen bölgeye 2021 yılına kadar 25 milyon dolarlık bir yatırım yapması hedefleniyor. Aynı zamanda bu bölgede stabil kripto para konusunda da gelişmeler yapılması bekleniyor.

Hyundai Pay firmasının turizm konusunda hamleler yapmasının beklendiği ifade edilirken, diğer büyük firmaların da bu bölgede yer alması konusunda daha şimdiden mutabakatlar sağlanmış durumda.

Ülkeler, bu tarz işler yapıyor. Örneğin Güney Kore gibi kripto para sektörüne büyük önem veren İsviçre’de de, Zug şehrinde benzer bir yer var. Bu yere ise ‘Kripto Vadisi’ deniliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment