Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ile Kara Para Aklamayı Önlemek İçin Dev Şirketten Adım

Kripto para sektörünün bilindiği gibi genelde en fazla eleştirdiği konu, kara para aklanmasına aracılık etmesi. Elbette bu iddiaların boyutu, çoğu zaman gerçeklere örtüşmese de, insanların kafasında böyle bir algı var.

Tabii ki bazı suçlular, kripto para ile paralarını aklıyor ancak yapılan son araştırmalar, para aklamak için halen dolar ve euro gibi para birimlerinin birinci seçenek olduğunu ve bu para birimleri ile yapılan ‘aklama’ işlemlerinin Bitcoin ve diğer kripto paralara kıyasla çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

İşte bu görece az olan hacmi sıfıra indirmek için çalışmalar yapan kripto para uyum firması Elliptic, bir veri seti ortaya koydu ve kripto para sektörünü ‘daha şeffaf’ bir hale getirmek için çalışmalara başladı.

İlgili çalışmaya MIT’den de bazı uzmanlar katılırken, yapılacak hamleler ile birlikte kripto para ile para aklanmasının çok zorlaştırılmaya çalışılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bir rapor kaleme alan Mark Weber, şunları söyledi:

”Şu anda Bitcoin, kara para aklamak için halen genç ve olgunlaşmamış bir metod. Ancak bu rakam artıyor. Biz de yapacağımız çalışmalar ile sektöre daha büyük bir şeffaflık getirmeyi ve bu alanda başarılı olmayı umuyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment