Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dominasyonu Yüzde 70’e Doğru Emin Adımlarla İlerliyor

Lider kripto para birimi Bitcoin’de dominasyon oranları artmaya devam ediyor. Birçok kişinin alt boğası beklediği dönemde, yatırımcının ilgisi Bitcoin’e kaymaya devam ederken, bugün yaşanan artışlarla birlikte bu dominasyon oranı yüzde 66,5’e kadar çıktı.

Bu kadar yüksek oranda Bitcoin dominasyonu olması, elbette alt koinlere akan paranın ciddi oranda azaldığının bir kanıtı. Bir süredir bu şekilde devam eden bu durum ile ilgili yorum yapan analistler, dominasyon endeksinin daha da artacağını düşünüyor.

Gelecekte Bitcoin dominasyonunun yüzde 70’i geçmesinin ihtimal dahilinde olduğunu ifade eden analistler, bu durumun yaşanması durumunda birçok alt koinin Bitcoin karşısında ezilmeye devam edeceğini de ifade ediyor.

Bu tarz bir şey, elbette alt koin yatırımcıları için zorlu bir süreç anlamına geliyor. Yatırım yaptıkları kripto paralar bir süredir birkaç istisna dışında ciddi oranda Bitcoin’e karşı ezilen yatırımcılar, bu durumun değişmesini istiyor.

Ancak görünüşe göre, 2017’deki gibi bir alt koin boğasının yaşanması zor. Bir sonraki alt boğasında, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun da ifade ettiği gibi sadece kullanım alanına sahip olan kaliteli projelerin artış yaşaması, şu aşamada en olası senaryo gibi duruyor. Bakalım gelecekte bu konu ile ilgili neler olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment