Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Eski Ekonomik Danışmanı, Bir Blockchain Startup Firmasına Katıldı

ABD Başkanı Donald J. Trump‘ın eski ekonomik danışmanlarından birisi olan Gary Cohn, kripto para ve blockchain ekosistemine geçiş yapan en güncel isimlerden birisi oldu. Cohn sadece Trump’ın ekonomik danışmanı olmak dışında, aynı zamanda ”eski kulağı kesik” Wall Street uzmanlarından da birisi. Cohn’un geçiş yaptığı firma ise Spring Labs isimli bir startup.

Spring Labs şu an için 20 elemana sahip olan bir blockchain startup firması. Firma sağlayacağı teknolojiler ile kredi ve kimlik doğrulama sektörünü alt üst etmeyi planlamakta. Financial Times kaynağında yayınlanan bir habere göre, Cohn olay hakkında bunun Spring Labs tarafından sağlanan ”eşsiz bir fırsat” olduğunu ifade etti.

Spring Labs CEO’su ve başkanı olan Adam Jiwan da firmanın yakın gelecekteki hedefleri ve amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. Jiwan, blockchain tabanlı platformlarının çeşitli taraflar arasında veri paylaşımı yapacağını açıkladı. Blockchain teknolojisi bu veri paylaşımı olayını güvenli ve anonim bir şekilde yapmayı sağlayabilir. CEO son olarak da Spring Labs’ın eninde sonunda bugün gördüğünüz kredi bürolarının yerini alacağını ifade etti.

Cohn’un Trump yönetimini terk etmesine neden olan olay ise, Başkan ile çelik ve alüminyum gümrük vergileri konusunda anlaşmazlığa düşmeleri oldu. Cohn, Beyaz Saray’da çalışmaya başlamadan önce dünyanın en büyük bankacılık firmalarından birisi olan Goldman Sachs bünyesinde de başkanlık yapan çok önemli bir isim.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment