Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinCenter Araştırma Müdürü: Bitcoin Aracı Rolünü Ortadan Kaldırıp, Çeşitliliği Garanti Ediyor

Yakın zamanda ABD senatosu tarafından yapılan Bankacılık, Konut ve Kent Sorunları temelli komitede, ”kripto para birimleri ve blockchain ekosistemini keşfetme” isimli küçük bir duruşma da yapılmıştı. Hatırlanacağı üzre ”Dr. Doom” isimli ünlü ekonomist Nouriel Roubini de söz konusu duruşmaya katılıp, özellikle kripto paralar ve blockchain hakkında ‘yine’ aşırı yorumlarda bulundu.

Roubini, Bitcoin‘in madenciler ve balinalar yüzünden Kuzey Kore’den bile daha merkezi olduğunu, piyasa hacmine göre ikinci kripto para birimi Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in ise tam bir ”diktatör” olduğunu vurgulamıştı.

Roubini’nin aksine, kripto para birimleri ve blockchain hakkında iyi yorumlar yapanlar da oldu. CoinCenter araştırma müdürü Peter Van Valkenburgh, kripto para ekosistemini ve hala açık blockchain ağını etkileyen düzenleyici konular hakkında konuştu.

Valkenburgh temel olarak komitenin blockchain teknolojisini anlamasına ve bunun yakın gelecekte internetin olmazsa olmaz bir parçası haline geleceğini kanıtlamak için oradaydı.

Valkenburgh’un ifadelerine göre, Bitcoin devrimsel bir nedene ve amaca sahip. CoinCenter yetkilisine göre Bitcoin dünyadaki ilk kripto para birimi ve yine dünyanın ilk blockchain ağı sayesinde işlem yapabildi. Bitcoin ile ilk blockchain ağı temel olarak dünyanın herhangi yerindeki bir kişiye, bilgisayar ve temel internet bağlantısı yardımıyla değer yollayıp değer alabilmek için üretildi.  Bunun yanı sıra Bitcoin aracı kişileri veya tarafları ortadan kaldırdığı için, gerçek anlamda devrimsel niteliklere sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment