Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Turcoin Mağdurlarına Müjde! Sadun Kaya Vicdana Geldi, Paraları Geri Ödemek İstiyor

Kaybetmek yok mottosu ile yola çıkıp daha sonra kripto para dünyasının çiftlik bankı olduğu ortaya çıkan ‘Turcoin’ ve Hipper A.Ş.’de milyarlık vurgun yapıldığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz ay içerisinde binlerce kişiyi dolandıran yöneticiler birbirini suçlayıp kayıplara karışmış, alacaklılar  ise tesisleri basmıştı.

Daha sonra konu ile ilgili şüpheli olarak göz altına alınan 5 kişiden 2 tanesi tutuklama talebi üzerine adliyeye sevk edilip tutuklanmıştı. Tutuklu iki şirket ortağından birisi olan Sadun Kaya, kendi şirketi üzerinden Hippara için yatırılan bütün miktarı geri ödemek için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurunda bulundu. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirten Kaya, ilk aşamada 2 milyon TL’lik ödeme yapacak.

Kar Vaadiyle Kandırdılar

Konuyla ilgili sosyal medyaya ve savcılıklara şikâyet yağmaya başladı. Şirketin kendisini mağdur ettiğini belirten bir üyenin ifadesi, vatandaşların hangi vaatlerle kandırıldığını gözler önüne serdi: “62 bin TL tam paketle giriş yaptım. Bugüne kadar kuruş ödeme yapmadılar. Oysa tanıtım reklamlarında ilk bir ayda ödeyecekleri para 22 bin TL idi. Yani riskin bir ayda 40 bin TL’ye düşeceğini söylüyorlardı. Şu an banka kredilerimi ödeyemiyorum.”

İlk Seferde 2 Milyon

Tutuklu iki ortaktan birisi olan Sadun Kaya, para yatırdığını belgeleyen herkesin parasını ödemeyi taahhüt etti. Bu talep sonrası savcılık Kaya’nın ilk aşama için ödemek istediği 2 Milyon TL’lik banka blokesini kaldırdı. Kaya verdiği ilk ifadede suçlamaları kabul etmemişti ama şu an pişman olduğunu belirtmesi bir bakıma bunu kabul etmesi olarak yorumlanabilir.

Diğer Ortaktan Ses Seda Yok

Bu Turcoin mağdurlarının sadece bir kısmı için iyi haber çünkü diğer ortak Muhammed Satıroğlu böyle bir talepte bulunmadı. Bu sebeple sadece Kaya’nın firması üzerinden yapılan paralar geri ödenecekken, Satıroğlu üzerinden sisteme para yatıran mağdurlar bu durumdan yararlanamayacak. Toplam elde edilen 35 milyonluk miktarın ne kadarının Kaya’ya, ne kadarının Muhammed Satıroğlu’na ait olduğu ise bilinmiyor.

Soruşturma hala devam etmekte.

Kaynak: Milliyet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment