Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Mağazalarında Kripto Para ile Ödeme Yapılabilecek

Baltık ülkelerindeki Samsung mağazaları yakın zamanda bir duyuru yaptılar ve artık Samsung ürünlerinin kripto parayla satın alınabileceğini açıkladılar. Coppay adlı bir ödeme işlemcisi ile işbirliğine giren Tallinn, Riga, Vilnius ve Kaunas gibi şehirlerdeki Samsung mağazaları artık müşterilerine BTC, ETH, DASH, NEM, STEEM, XRP ve LTC kullanarak alışveriş yapma imkanı sağlayacak.

Samsung Mağazalarında Kripto Devri

Avrupa merkezli bir fintech şirketi olan Coppay, kripto para kullanarak ödeme yapmak isteyen kullanıcılar için bir ödeme geçidi işlevi görüyor. Şirket yaptığı açıklamayla birlikte Samsung’la işbirliğine girdiğini duyurdu ve Samsung mağazalarının artık yedi farklı kripto parayı kabul edeceğini duyurdu. Bu mağazalardan alışveriş yapan kişiler bundan böyle Bitcoin, Dash, NEM, Steem, XRP, Litecoin ve Ethereum gibi kripto paraları kullanabilecekler.

Yaptığı duyuruda “Tallinn, Riga, Vilnius ve Kaunas gibi şehirlerdeki kullanıcıların” artık kripto para kullanarak “Samsung marka akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar, TV-setleri” gibi şeyleri alabileceklerini belirtti:

“Küresel perakendecilerden tutun da yerel restoranlara kadar çeşitli iş yerleri artık dijitalleşmek istiyor.”

Kripto paraların Baltık ülkelerinde aslında epey popüler olduklarını söyleyebiliriz. Estonya, Letonya, Litvanya gibi ülkelerde kahve, daire, restoran, otel, giyim mağazası gibi çeşitli yerlerde Bitcoin ile ödeme yapılabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment