Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Borsaları Bitcoin Gold Verecek Mi?

Bitcoin’i Olan Kullanıcılar Aynı Miktarda Bitcoin Gold Sahibi olacak

Sabah saatlerinde gerçekleşen Bitcoin Gold hard fork olayı ile birlikte, olay anında cüzdanında Bitcoin olan tüm kullanıcıların Bitcoin Gold cüzdanında da aynı miktarda Bitcoin Gold olacak. Yani aslında Bitcoin’i olan her kullanıcı bedava para kazanmış olacak.

Türkiye’de çalışan kripto para borsalarına baktığımızda,

BTCTürk

BTCTürk‘ün konu ile ilgili açıklamaları:

“…Çatallanma anında BTCTurk hesaplarınızda bulunan Bitcoin bakiyeniz kadar Bitcoin Gold (BTG) bakiyeniz oluşmuştur.

Bitcoin Gold zincirinin teknik altyapısının tamamlanmasından sonra bakiyelerinizi  görüntüleyebilecek ve kendi cüzdanlarınıza çekebileceksiniz…”

Paribu

Paribu Destek Sayfası’nda yayınlanan yazıya göre:

“…Çatallanma anında tüm kullanıcılarımızın sahip oldukları BTC miktarınca BTG hesaplarına tanımlanmıştır.

Daha önceki duyurularda belirtildiği üzere, BTG hak ederinin oluşması, yalnızca çatallanma esnasında Paribu hesabında BTC bakiyesi bulunduran kullanıcılar için geçerli bir durumdur. Çatallanma süreci sona erdikten sonra gerçekleştirilen alım/satım ve çekme/yatırma işlemleri, çatallanma anında kayıt altına alınan BTG bakiyelerini etkilememektedir…

BTG çekim talepleriniz, ayrışan ancak henüz işlevsel hale gelmeyen Bitcoin Gold zincirinin yazılım altyapısının tamamlanmasından sonra gerçekleştirilebilecektir.

Bitcoin Gold’un transfer ve benzeri işlemler için gereken teknik altyapısının tamamlanması halinde, hesabınıza tanımlanan BTG bakiyelerinizi çekebileceğiniz bir arayüz kullanımınıza sunulacaktır.

Yukarıda bahsedilen şartlar gerçekleştiğinde ilgili arayüzün kullanıma açıldığına dair ayrıca bir duyuru yayınlanacaktır…”

Koineks

Koineks‘in mevcut borsa üyelerine gönderilen maile göre:

“…Bitcoin Gold (BTG) çatallanması 24/10/2017 04:20:39’da 491.407’nci bloğun kazılmasıyla gerçekleşmiştir. Bu tarihte kesaplarında Bitcoin (BTC) bulunan kullanıcılarımızın bire bir(ör:3 BTC karşılığı 3 BTG) Bitcoin Gold (BTG) tanımlamaları yapılmıştır. Bu tarihten sonraki BTC işlemlerinde BTG karşılığı olmayacaktır.

BTG ağı henüz aktif olmadığı için şu an itibariyle BTG gönderimleri yapılamamaktadır…”

Koinim

Koinim Bitcoin Gold konusunda bazı çekincelerini olduğunu belirten ve bu yüzden sistemine dahil etmeyeceğini açıkladı. Konu hakkında açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment