Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Ekonomist Sert Eleştirdi, Vitalik Buterin Elinde Kaç ETH Olduğunu Açıkladı

İstanbul doğumlu ekonomist Nouriel Roubini’nin kripto para piyasalarını ve Bitcoin’i çok sert bir dille eleştirdiği açıklamalarının yankıları sürüyor. Roubini’nin Ethereum kurucusu Joseph Lubin ve Vitalik Buterin’i dolandırıcı ve sahtekar olarak tanımlamasının ardından Twitter’dan açıklamalar yapan Ethereum kurucusu, şu ifadeleri kullandı:

”Hiçbir zaman toplam Ether arzının yüzde 0,9’undan fazlasına sahip olmadım. Hiçbir zaman 1 milyar dolara yaklaşacak bir varlığım olmadı.”

Buterin, daha sonra sahip olduğu ETH cüzdanını ve trade geçmişini gösteren bir bağlantı paylaştı. Buna göre, 24 yaşındaki gelişticinin elinde yaklaşık 74 milyon dolar değerine denk gelen 365 bin 3 adet ETH bulunuyor. Bu ETH sayısının, Ethereum’un zirve yaptığı Ocak ayındaki toplam dolar karşılığı ise yaklaşık 500 milyon doları buluyordu.

Buterin aynı zamanda elindeki farklı cüzdanlar da olduğunu doğrularken, buna karşın bu cüzdanlarda çok daha cüzi miktarlarda ETH barındırdığını ifade etti.

Nouriel Roubini, kripto para piyasalarını geçtiğimiz günlerde adeta yerden yere vurmuş ve Buterin de yine kendi resmi Twitter hesabından Roubini’yi tiye alan ifadeler paylaşmıştı.

Roubini ise, Buterin’in topluluğa verdiği sözleri katiyetle hiçbir zaman yerine getirmediğini ve bir yalancı olduğunu ifade ederek, başarılı geliştiriciye sert sözlerle yüklenmişti. Twitter’daki Ethereum yatırımcıları ve tabiri caizse ‘fanları’ ise,  Roubini’nin bu sözlerinden ötürü başarılı ekonomisti adeta linç etmişti.

Ethereum, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda ise, Coin Market Cap verilerine göre 196 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment