Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin Genç Girişimcilerinden Beyni Blockchain’e Bağlayan Proje: Brainmab

İnsan-makine arayüzlerini donanım ve yazlım bazında özelleştirip kendi kripto parasıyla ödeme ve para gönderimi, veri transferi, IoT cihazların yönetimi ve telekomünikasyon olanakları sağlamayı hedefleyen geniş çaplı proje Brainmab, beyni blockchain’e bağlamak için geliyor!

ERC20 token olarak çıkacak daha sonrasında ise kendi mainnetine geçiş yapacak olan Brainmab, kendisini kullanan kişiye “Ali’ye 100 BRN token gönder” gibi emirleri yalnızca düşünerek gerçekleştirebileceği gibi “X işletmesine 10 BRN token göndermeyi onaylıyor musunuz?” tipi sorulara da yanıt verme imkanı tanıyacak.

Eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren başta olmak üzere, 400’ün üzerinde medikal patente sahip Erdal Can Alkoçlar, Mas Holding Eşkurucu ve CEO’su Metehan Yeşil, City Ambulans’ın kurucusu ve Turkish Petrol yönetim kurulu üyesi Serdar Ekşioğlu gibi isimlerin danışmanlık yaptığı, içsel konuşma ve EEG tabanlı beyin bilgisayar arayüzlerini blockchain platformunda birleştiren Brainmab hayata geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Temelde fiziksel ve nörolojik engellerden muzdarip insanların günlük hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen proje, hedeflerine kullanan kişinin konforunu ve kullanım tecrübesini maksimize etmeyi amaçlayarak ulaşacağını öne sürüyor. Yazılım desteğinin öncelikle portatif ve rahat cihazlar için sağlanacağı, herkesin erişebileceği ve istenirse destek olabileceği açık kaynak kodlu uygulamalar geliştirip yayınlanacağından söz ediliyor.

Proje hakkında daha yakından bilgi edinmek için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment