Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yazılım Üreticisi 30 Ay Hapse Mahkum Edildi ve 725.000 Dolarlık Bitcoin’ine El Konuldu

ABD federal mahkemesi  ürettiği bir yazılım yüzünden Colton Grubbs isimli yazılımcıyı 30 ay hapse mahkum etti ve ciddi miktarda Bitcoin’ine el koydu. LuminosityLink isimli yazılım Windows sysadmins için kullanılan ve uzaktan bilgisayar kontrol etmeyi sağlayan (teamviewer benzeri) bir yazılım olarak lanse edilse de, görünüşe göre kullanıcıların haberi olmadan bilgisayarlarına sızma ve bilgisayarlarını kullanma için bir arka kapı şeklinde kullanılmaktaymış.

21 yaşındaki programcı Colton Grubbs, söz konusu yazılım ile genç yaşına rağmen inanılmaz bir kazanç elde etmeyi başardı. Grubbs bu yılın başlarında mahkemede görülen duruşmada kendi ürettiği yazılım olan LuminosityLink‘in yasa dışı gözlem yapma ve kurbanların bilgisi veya rızası olmadan onların bilgisayarlarına girme amacıyla kullanıldığını doğruladı. Program aslında uzaktan kontrol trojanı (RAT) olarak görev yapmaktayken, ciddi bir şekilde satıldı ve çok fazla kişi tarafından satın alındı.

Deep web üzerinden yazılımı ayrıca satışa çıkartan Grubbs, yazılım sayesinde ciddi bir servet elde etmenin yanı sıra, federaller tarafından takip edilmeye de başlandı. Olaydan şüphelenen Grubbs, apartmanının aranabileceğini düşünüp içerisinde Bitcoin cüzdan bilgilerinin bulunduğu telefonunu ve Bitcoin hesabı ile ilgili olan bankamatik kartını başka yere saklayıp, apartman aramasında hiçbir şey bulunmamasını sağladı. Kötü amaçlı yazılımı PayPal ödemesi ile de satan Grubbs, ilk açıklarını oradan verdi.

Yazılımcı 6.000’den fazla müşteriye 39.99 dolardan sattığı yazılım için profesyonel bir internet sayfası bile hazırladı.

Ancak ne yazık ki yakalanan ve suçunu itiraf eden yazılımcının 114 Bitcoin‘ine polis tarafından el konuldu ve şu an yatacağı hapis aylarını beklemekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment