Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Vakfı Kendi Kripto Para Birimini Üretti!

Hayırseverler ve sosyal yatırımcıları yardıma ihtiyaç duyan kişilerle tek bir platformda buluşturmayı hedefleyen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, blockchain tabanlı mikrokredi uygulamasına başlayacaklarını duyurdu.

TGMP isimli program aslında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından hayata geçirildi ve TİSVA bu model doğrultusunda 300 milyon adet MicroCreditCoin isimli kripto para birimi bile üretti. TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül yeni girişimleri hakkında yaptığı açıklamada ”dünyanın herhangi bir yerindeki sosyal yatırımcıların, üretilen kripto parayı kullanarak mikro girişimcilere kredi olarak verebileceğini” ve bunun büyük bir kolaylık olduğunu dile getirdi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı aslında ülkemizin ilk ve hala tek mikrofinans kuruluşu konumunda. Bir ilk olması ve mikrofinans işlemleri için kripto paraları kullanması ile zoru başaran kurum, 2030 yılına kadar bankacılık hizmetlerine erişimi bulunmayan düşük gelirli kişilere ciddi bir ekonomik refah artışı sunmayı planlıyor.

Prof. Dr. Aziz Akgül konu hakkında şunları ifade etti:

”Diğer kripto paralar gibi borsaya kote ettirmek istiyoruz. TGMP kapsamında blok zincir tabanlı kripto para birimi ve e-pazar yeri oluşturarak, 2030’a kadar her evden bir kişiye mikrokredi vermek istiyoruz.”

Başkan, dünyada bankacılık hizmetine erişemeyen 1,5 milyar kişinin de bu imkandan yararlanabileceğini ifade etti. Söz konusu model temel olarak dünyanın herhangi bir yerindeki yatırımcı ve mikro girişimci arasındaki bankaların aracılığını ortadan kaldırarak eşler arası bir yardım ağı kuracak. MCC Token direkt olarak Android ve iOS sistemli mobil cüzdanlar üzerinden de kullanılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment