Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kripto Para Borsasının Twitter Hesabı ‘Hacklendi’

Dünyanın lider kripto para borsalarından birisi olan Binance’nin geçtiğimiz yıl başlattığı genişleme açılımının bir parçası olarak Avrupa’ya yönelik hizmet verme adına açılan Binance Jersey, tatsız bir olay ile gündeme geldi.

Binance Jersey’in resmi Twitter hesabı kendisine ‘güvenlik araştırmacısı’ diyen LightningNetwo9 tarafından hacklendi. Binance Jersey’in Telegram hesabı da hacklenme durumunu doğrularken, hacker kötü bir niyetinin olmadığını belli etti.

LightningNetwo9 isimli kullanıcı istese oltalama olarak bilinen phishing yöntemiyle insanları dolandırabileceğini kabul eder ve paraya da ciddi bir şekilde ihtiyaç duyduğunu belirtirken, bunu yapmamaya karar verdiğini vurguladı.

Binance Jersey’in yanı sıra benzer açılım içerisinde piyasaya sürülen sırasıyla Malta, Singapur ve Uganda’ya yönelik hizmet veren üç bağımsız platform daha mevcut. Bunun yanı sıra ABD’li kullanıcılara hizmet verecek olan Binance US de Changpeng Zhao’nun bir röportajda belirttiğine göre önümüzdeki iki ay içerisinde piyasaya giriş yapacak.

Hacker yukarıdaki tweet’i attıktan sonra Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun kendisiyle iletişime geçmesini talep ederek ”güvenlik araştırmacısı” olduğunu tekrardan vurguladı. Beyaz şapkalı hackerlar olarak da bilinen bu grup, belirli platformlardaki güvenlik açıklarını tespit ederek bunları ilgili platformların yöneticileri ile paylaşarak ufak ödüller almakta ve kötü amaçlı kişilerin buraya erişim yollarını kapatmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment