Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Binlerce Kullanıcının Şifrelerini Açık Eden Hata!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan ve geçtiğimiz günlerde Xapo’yu da satın alarak dünyanın Bitcoin arzının yüzde 5’inden fazlasına ev sahipliği yapmaya başlayan Coinbase bu sefer oldukça acemice bir hata ile gündeme geldi.

Yeni ortaya çıkan bir detaya göre Coinbase 3.420 kullanıcının hesap parolalarını şifrelenmemiş bir şekilde kaydetti ve bunu daha sonra ilgili kullanıcılara e-mail yoluyla iletti. Yeni hesap açan kullanıcılarda yaşanan bu sıkıntı aslında temel olarak söz konusu kullanıcı bilgilerinin Coinbase borsasının iç sunucusunda hiçbir şifre olmadan depolanmasından kaynaklanıyor. Durumdan etkilenen kullanıcılardan daha sonra şifrelerini değiştirmeleri talep edildi.

16 Ağustos tarihinde bir blog gönderisi ile durumu açıklayan Coinbase, bu hatanın kökenini çözdüklerini ve platformun şu an için tamamen güvenli olduğunu, şifrelenmeden kaydedilen bilgilerin de hiçbir dış kaynak tarafından erişilmediğini belirtti.

Coinbase buna ek olarak ilgili 3.420 kullanıcının büyük bir bölümünün yeni hesap veya şifre açarken yine aynı şifreyi kullandığını tespit etti ve bu konuda da uyarıda bulundu. Coinbase bu tip verilerin sadece birkaç tane veri analiz hizmeti ile paylaşıldığını ve bunların da sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade ederken, kullanıcılardan bu küçük hata yüzünden de özür diledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment