Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Turkeycoin? Gıda Devi Cargill Blockchain Takip Sistemine Başlıyor

Amerikan tarım konglomeri Cargill, hindi ürünlerinin kaynağını tespit etmek için bir Blockchain platformu test ediyor.

Bu yılki Şükran Günü kutlamaları öncesinde yapılan açıklamaya göre, Cargill Honeysuckle White markası bu teknolojiden yararlanacak. Şirket izlenecek olan hindilerin öncelikle Teksas’ta satılacağını da duyurdu.

Cargill’in ağındaki çiftlikler, tüketicilerin hindilerin yetiştirildiği yerin fotoğrafları ve çiftçilerin yorumlarının da içinde bulunduğu bilgilere ulaşımını  sağlayan bir Blockchain tabanlı sistem kullanacaklar.

Müşteri bir hindi satın aldığında, ambalajdaki  etiket, müşterinin Honeysuckle White web sitesinde girebileceği bir kod içerecek ve bu sayede müşteri bilgilere ulaşabilecek.

Temsilci Deborah Socha bir açıklamada şunları söyledi:

“Tüketicilerin, çiftlikten sofraya pazarlamanın ötesine geçerek gıdanın nereden geldiğini ve nasıl üretildiğini daha iyi anlamak istediğini biliyoruz. Bu yüzden Honeysuckle White markası, izlenebilir hindi için Blockchain tabanlı bir sistemin pilot uygulamasında olan ilk ve tek büyük hindi markasıdır. ” 

Cargill, ürünlerini izlemek için Blockchain sistemi kullanan ilk gıda tedarikçisi değil. Çin merkezli ZhongAn Technology, Haziran ayında dünyanın en kalabalık ülkesindeki tavukları izlemek için benzer bir sistem açıkladı.

ZhongAn‘ın platformu tavukların yaşamları boyunca izlenmesini sağlayacak. Cargill‘in aksine, şirket tavuklara sensör bağlayarak bireysel düzeyde izlemeyi planlıyor. Benzer şekilde, IBM, Dole, Walmart ve Tyson Foods, bir Blockchain takip sistemi geliştirmek için Ağustos ayında bir konsorsiyum açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment