Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jeff Garzik: Segwit2X İçin Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Jeff Garzik‘e göre Segwit2x planlandığı gibi gelişmeye devam ediyor.

İki gün önce projenin e-posta listesine atılan bir e-postaya göre, Bloq’un kurucu ortağı olan CEO Jeff Garzik gelecek ayın ortasında olması planlanan fork ile 2MB’lık blok boyutunu topluluğa kabul ettirmeyi amaçlıyor.

Proje ekibi şiddetli itirazlara rağmen değişiklik için gerekli olan desteğe sahip olduklarını vurguluyor.

Garzik’in aktardığına göre:

“Kasımın ortasında tamamlanacak olan Segwit2x için çalışmalar tam gaz devam ediyor.”

Segwit2x ‘in ölçeklendirme (scaling) çözümleri piyasadaki bazı şirketler ve madencilik sektörünün bir kısmı tarafından destekleniyor. Segwit2x destekçileri bu çabanın aynı ağustosta gerçekleşen SegWit gibi daha büyük işlem kapasitesini mümkün kılacağını düşünüyor.

Sektörde bilinen bazı işletmeler tarafından desteklenmesine rağmen topluluk, kendi içinde de çekişmeler yaşıyor. Zira Segwit2x iki rakip Bitcoin blockchain oluşmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda hangi varyasyonun Bitcoin adıyla anılacağı konusunda tartışmalar devam ediyor.

Drama Sürüyor

Yapılan bu küçük güncelleme bile tartışmalara sebep oldu.

Mesaja göre Segwit2x Bitcoin Core‘un eski versiyonu üzerine kurulacak. Garzik’e göre bu kararın sebebi yeni versiyonlardaki “kararsızlık ve kod hataları.” Garzik bu sözleriyle tartışmanın alevlenmesine sebep oldu.

Açıkladığına göre Garzik, Bitcoin’in Github sayfasında raporlanan yazılım hatalarını inceleyince Bitcoin‘in açık-kaynak yazılımcı grubunun hatalarının farkına varmış.

Garzik’in bu sözleri sosyal medyada karşıt görüşler yaratırken çoğu kişi, yazılımda sözü edilen hataların bulunmadığını dile getirdi.


Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment