Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Türkiye’de Aylık 5 Milyar Dolar Kripto Para Hacmi Var!”

Kripto para birimleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz Türkiye içerisinde de birkaç yıl önce inanılmaz bir tanınırlığa ulaştı ve hala da bunu arttırmaya devam ediyor.

The Block tarafından Haziran ayında yayınlanan bir araştırmada Türkiye’nin internet üzerinde kripto para borsalarını en çok ziyaret eden 15. ülke olduğu vurgulanmıştı. Buna ek olarak Türkiye içerisindeki kullanıcılar ABD’den sonra dünyanın en popüler borsalarından Binance’i en çok kullanan ikinci topluluk konumunda yer alıyor.

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş da Demirören Haber Ajansı’na verdiği bir demeçte ülkedeki kripto para piyasasından bahsetti. Kurtuluş’un açıklamalarına göre Türkiye içerisinde sadece aylık 5 milyar dolara yakın bir kripto para hacmi ve potansiyeli mevcut. Buna rağmen ülkede kripto para birimleri hakkında herhangi bir regülasyon olmadığına dikkat çeken Kurtuluş, konu hakkında şunları ifade etti:

”Türkiye’de kripto paralar yasal mı? Hayır. Yasa dışı mı? Hayır. Dolayısıyla arafta yani gri bölgede bir şey şu anda. Bu tabii ki süreç içerisinde dünyadaki uygulamalara göre de bizde şekillenecektir ama sonuçta burada ciddi tasarruflardan bahsediyoruz. Sadece Türk yatırımcısında aylık 5 milyar dolara yakın bir kripto para hacminden bahsediyoruz. Borsa İstanbul’un değerine bakarsak bunun ne kadar büyük bir para olduğunu görebiliriz.”

Kurtuluş açıklamasının devamında böyle bir hacim varsa, buna yönelik regülasyonların hızlandırılması gerektiğini belirtti ve 11. Kalkınma Planı içerisinde de buna dair çalışmalar yapıldığını hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment