Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Bitcoin ve Ethereum’a Rekor İlgi

Bitcoin tüm zamanların fiyat rekorunu kırmaya devam ederken Ethereum fiyatı da 2018 yılından beri görmediği dört haneli fiyatlara çıktı. Türkiye’deki kripto para yatırımcıları, piyasada görülen yüksek hareketlilikle birlikte Bitcoin ve Ethereum’a rekor ilgi gösterdi ve Google Trends’te son 5 yılın en yüksek arama değerine ulaşıldı.

Google Trends verileri, Türkiye’de yapılan Bitcoin ve Ethereum aramalarının son 5 yılın zirvesine çıktığını gösterdi. Her iki kripto para için Türkiye’de yapılan aramaların önceki rekoru ise 2017 yılında gerçekleşti.

Türkiye’deki Bitcoin ve Ethereum aramaları zirvede

Türkiye’de Google üzerinden yapılan Bitcoin aramaları, son 5 yılın zirvesine ulaştı. BTC ile ilgili yapılan aramalarda görülen en son zirve, 2017 yılında görüldü.

bitcoin-ethereum
Google Trends son 5 yıllık Bitcoin arama grafiği.

Türkiye’deki kullanıcıların Google üzerinde yapmış olduğu Ethereum aramaları da rekor kırdı. Bitcoin aramalarına paralel bir şekilde yükselen Ethereum aramaları, en son 2017 yılında zirveyi gördü.

bitcoin-ethereum
Google Trends son 5 yıllık Ethereum arama grafiği.

Bitcoin en çok bu ülkelerde aranıyor

Analiz şirketi ICO Analytics, Google üzerinden yapılan Bitcoin aramalarının en fazla görüldüğü ülkeler üzerine bir veri paylaştı. Şirketin paylaştığı grafikte, küresel Bitcoin aramalarının 100 üzerinden 79’a çıktığını gösterdi. Google Trends’e göre, 100 değeri en yüksek ilgiyi gösteriyor. Bitcoin aramalarında görülen en yüksek değerin ise 100 değeri ile 2017 yılında gerçekleştiği belirtildi.

Bitcoin aramalarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı ülkeler ise şöyle sıralandı:

Avusturya, Arjantin, Belçika, Şili, Kolombiya, Ekvador, Almanya, Yunanistan, Fransa, Meksika, Nijerya, İspanya, İsviçre, Tayland, Tunus, Türkiye, Uruguay ve Malta.

bitcoin-ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!