Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Son Dört Yılda 177 Fintech Girişimi Oldu

Startups.Watch, Türkiye’deki fintech sektörüyle ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Bu raporda Türkiye’de son birkaç yıl içerisinde kurulan fintech şirketleri ve bunların toplamda ne kadar yatırım aldıkları görülebiliyor.

Yeni Şirketler

Dünya genelinde fintech sektörüne duyulan ilgi hızla büyüyor. Türkiye fintech konusunda diğer bazı ülkelerin gerisinde kalsa da Türkiye’deki ekosistemin de son birkaç yıl içerisinde ciddi bir büyüme gösterdiğini söyleyebiliriz.

Startups.Watch tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye’de geçtiğimiz son dört yıl içerisinde 177 tane fintech girişimi kuruldu. 2015-2019 tarihleri arasındaki gelişmeleri kapsayan bu rapora göre söz konusu girişimlerin büyük bir kısmı ödemelerle ilgili çalışmalar yapıyor.

Kripto Para Çalışmaları

Türkiye’deki fintech ekosistemiyle ilgili yayınlanan bu rapora göre bu girişimlerin ciddi bir kısmı kripto paralarla ilgili çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz son dört yıl içerisinde ülkedeki kripto para projelerinin sayısında ciddi bir artış olduğunu biliyoruz. Bu artış Startups.Watch tarafından yapılan araştırmalara da yansımış durumda.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Ekim 2019 genelinde ülke genelinde 143 farklı erken aşama yatırımı düzenlendi ve bu süreç içerisinde 1.8 milyar dolar değerinde yatırım toplandı. Bunlardan 13 tanesi erken dönem anlaşması (447 milyon dolar), beş tanesi ise özel sermaye anlaşmasıydı (732 milyon dolar).

Geriye kalan 7 tanesi ise ICO ve IEO tarzında düzenlendi. Startups.Watch verilerine göre bunlar aracılığıyla toplamda 31 milyon dolar yatırım toplandı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment