Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Para Düzenlemeleri Tamamlandı: Bu Hafta Meclis’e Gidiyor!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında gerçekleştirilen çalışma sonucunda kripto paralara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi hazırlıkları tamamlandı.

NTV’nin yaptığı habere göre Abdullah Güler başkanlığında yürütülen kripto paralara yönelik düzenlemeleri içerek kanun teklifinin bu hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Söz konusu yasa teklifi ile birlikte uluslararası regülasyonlara benzer şekilde Türkiye’de de kripto paralara yönelik risklerin minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Kripto paraları geniş kapsamda tanımlayacak olan teklif, daha önce de belirtildiği gibi kripto para alım-satım hizmeti veren platformların Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisanslanmasını ve buna paralel olarak denetlenmesini amaçlıyor.

NTV tarafından yapılan habere göre yasa teklifinde, müşterilerin platformlarda (borsalarda) tuttuğu nakit ve kripto paraların korunması, platformlar ve müşteriler arasındaki ilişkilerin yanı sıra uygulanacak yaptırım ve cezalar ele alınacak.

Öte yandan yasa tasarısında blockchain ve benzeri teknolojileri kullanarak geliştirilen kripto paraların satışı ve dağıtımı konusunda da izin şartı gerektiren hükümlerin yer alacağı belirtiliyor. TÜBİTAK vasıtasıyla blockchain oluşturulmasına yönelik teknolojik gelişmelerin de teşviki hedefleniyor.

Türkiye’de kripto paralara yönelik iki ayrı vergi ve beyan zorunluluğu geleceği gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!